ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με δύναμη για τον αγώνα της δικαίωσης

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2017 13:10

Το Τμήμα Γυναικών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λάρισας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής :

«Ηταν 8 Μάρτη του 1857 όταν ένας μεγάλος αριθμός εργατριών κάποιας κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης βγήκε στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής. Μια κινητοποίηση που βάφτηκε με αίμα όπως και οι άλλες που ακολούθησαν, μέχρι το 1977 όταν ο ΟΗΕ αποφάσισε, έστω και αργά να δικαιώσει το γυναικείο φύλο καταπολεμώντας τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις για τους διακριτούς ρόλους των δύο φύλων και καλώντας τα κράτη να θεσμοθετήσουν τον παγκόσμιο εορτασμό της ημέρας της γυναίκας.

Έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε κι όμως ακόμα και σήμερα η γυναίκα αντιμετωπίζεται με βία και ανισότητα. Χιλιάδες γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο κακοποιούνται, βιάζονται κι εκμεταλλεύονται από συζύγους ή εργοδότες και αμείβονται με ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές. Ακόμα και σήμερα στα Ισλαμικά κράτη οι γυναίκες βιώνουν μεσαιωνικές καταστάσεις.

Από την άλλη πλευρά στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο η θέση της γυναίκας χωλαίνει ακόμα, διότι εκείνη είναι που έχει βγει στην αγορά εργασίας προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια, εκείνη είναι η μητέρα, η σύζυγος και η νοικοκυρά.

Στη χώρα μας, σήμερα η γυναίκα πλήττεται από την οικονομική κρίση που μαστίζει την εποχή μας καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, το ποσοστό ανεργίας στις νέες γυναίκες αγγίζει το τρομακτικό 52,5%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αναλάβει τις πρωτοβουλίες με προτάσεις και πρακτικές που σχετίζονται με την ομαλή ένταξη των γυναικών στην εργασία, προτάσεις που αφορούν στη συμφιλίωση οικογενειακής –επαγγελματικής ζωής και στήριξη της οικογένειας από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στόχος μας είναι η εξίσωση του χρόνου της άδειας μητρότητας στον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα με επιδότηση του κράτους στους εργοδότες, η επανένταξη γυναικών που απώλεσαν την εργασία τους με ειδικά προγράμματα πρόσθετης κατάρτισης, ειδικά προγράμματα ένταξης στην εργασία κακοποιημένων γυναικών και ΑμεΑ, δημιουργία γραφείων συμβουλευτικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό, ενίσχυση των νέων επιστημόνων ώστε να περιοριστεί και στο τέλος να εξαλειφθεί η φυγή για ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό, ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης, εργασία με καθεστώς τηλεργασίας ή εκ περιτροπής εργασία κ.ά.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, με δύναμη για τον αγώνα της δικαίωσης, γιατί μπορούμε, γιατί είμαστε γυναίκες!!! Όπως άλλωστε είπε και ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης: Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass