ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για τη γρίπη στα φαρμακεία εδώ και δύο μήνες»

*Σκληρή κόντρα του Λαρισαίου βουλευτή της ΝΔ με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, ο οποίος επισήμανε ότι «υπάρχει έλλειψη εμβολίων στη διεθνή αγορά».

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2017 12:34

 «Στα φαρμακεία δεν υπάρχει εμβόλιο για τη γρίπη, εδώ και δύο μήνες», κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας, αν. τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος κοντραρίστηκε για το θέμα των θανάτων από γρίπη με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έγινε ο εξής διάλογος:

Α. Ξανθός: «Εξαιτίας της καμπάνιας που έκανε η κυβέρνηση αυξήθηκαν κατά 600.000 οι εμβολιασμοί και φέτος είχαμε πολύ λιγότερα θύματα από τη γρίπη. Τα φαρμακεία, τα οποία παραγγέλνουν τα εμβόλια, δεν το είχαν υπολογίσει και παρήγγειλαν 1.800.000 σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν 1,2. Αυξήθηκαν κατά 50% τα εμβόλια και πάλι δεν έφτασαν, γιατί έγινε μια σοβαρή προσπάθεια αυτή τη χρονιά. Το ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού που εμβολιάζεται στα δημόσια νοσοκομεία από το 9 πήγε στο 24%».

Χρ. Κέλλας: «Δεν είναι για λαϊκισμούς το θέμα. Σας άκουσα με προσοχή, τι είπατε για τα εμβόλια. Η απάντηση, όμως, είναι η εξής. Μπράβο που κάναμε καμπάνια, μπράβο σας που αυξήθηκε ο αριθμός των εμβολιασμένων, όμως, αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για τη γρίπη σε φαρμακείο εδώ και δύο μήνες. Δηλαδή, αυτοί που είναι υψηλού κινδύνου, τι θα κάνουν τώρα; Θα πούμε ότι δεν παρήγγειλαν τα φαρμακεία; Εάν θέλουν να παραγγείλουν τώρα, υπάρχουν; Δεν υπάρχουν. Αυτά είναι τα περσινά».

Α. Ξανθός: «Υπάρχουν ελλείψεις στη διεθνή αγορά».

Χρ. Κέλλας: «Αν, λοιπόν, κ. υπουργέ, υπάρχει έλλειψη στη διεθνή αγορά, αυτό πάλι δεν αναιρεί την πραγματικότητα, την οποία λέω εγώ.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι υπάρχει έλλειψη είναι δεδομένη. Το ότι διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο οι ασθενείς υψηλού κινδύνου και δεν μπορούν να βρουν εμβόλιο είναι, επίσης, δεδομένο.

Τώρα, είπατε κάτι ατυχές. Είπατε ότι πέρυσι είχαμε πολλούς θανάτους και από τη γρίπη είχαμε 250, ενώ φέτος έχουμε 50 με 60».

Α. Ξανθός: «Δεν είπα αυτό».

Χρ. Κέλλας: «Αυτό είπατε. Το γεγονός ότι φέτος οι θάνατοι είναι λιγότεροι, δεν σημαίνει ότι ήταν δικαιολογημένοι οι 250 πέρυσι, που δεν είχαμε κρεβάτια και πέθαιναν μέχρι και στα δωμάτια διασωληνωμένοι ασθενείς. Είστε γιατρός».

Α. Ξανθός: «Σταματήστε την ανεύθυνη κινδυνολογία και τον λαϊκισμό. Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από γρίπη, το 90% πεθαίνει μέσα σε κρεβάτια εντατικής. Σας παρακαλώ πάρα πολύ σταματήστε αυτή την ιστορία, αυτή την ανοησία, η οποία είναι αντιεπιστημονική».

Χρ. Κέλλας: «Με συγχωρείτε, κ. πρόεδρε, είναι αντιεπιστημονικό και ανοησία το γεγονός, ότι πέρυσι δεν είχαμε κρεβάτια ΜΕΘ και προκηρύξατε από την ΚΕΕΛΠΝΟ διαγωνισμό, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε;»

Α. Ξανθός: «Πέρσι ήταν το πανδημικό στέλεχος, το οποίο είχε πολύ μεγάλη λοιμογονικότητα και θνητότητα».

Χρ. Κέλλας: «Πολύ ωραία. Είναι, λοιπόν, επιστημονικό το ότι οι Έλληνες πρόπερσι πέθαιναν από τα μαγγάνια και αυτοκτονούσαν ή τα ξεχάσατε αυτά που λέγατε. Μήπως τα ξεχάσατε ή δεν σας αρέσει να τα ακούτε;»

Α. Ξανθός: «Λυπάμαι για το επίπεδο της αντιπολίτευσης. Πραγματικά ο κ. Κέλλας, νομίζω ότι είναι εκτός κλίματος και των τοποθετήσεων που έχουν κάνει οι εισηγητές και οι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ.»

Χρ. Κέλλας: «Εάν μπορείτε να με διαψεύσετε σε κάτι από αυτά που σας είπα θα τα αποδεχθώ αυτά που λέτε, αλλά, δυστυχώς, ομολογήσατε σε όλα αυτά, τα οποία είπα εγώ. Σε τι αναφέρεστε σαν ανοησία; Στον αριθμό των θανάτων πέρυσι; Πέστε μας εσείς, επίσημα, πόσοι ήταν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass