ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ

«Μνηστήρες» για το Κέντρο «Φρούριο»

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2017 22:50

Να αποφύγει το «στοιχειό» και ίσως την κατάρα που συνοδεύει εγκαταλελειμμένα κτίρια σε μια πόλη, φαίνεται πως επιχειρεί η δημοτική αρχή της Λάρισας.

Και ταυτόχρονα να αναδείξει έναν όμορφο χώρο στο πιο ψηλό σημείο της πόλης. Επιμένει και δημοπρατεί για δεύτερη φορά το ακίνητο στον λόφο του Φρουρίου, το γνωστό στους περισσότερους Λαρισαίους ως «Κέντρο Φρούριο». Η πρώτη δημοπρασία, πέρυσι, είχε αναδειχθεί άγονη.

Παράθυρα σπασμένα, πόρτες παραβιασμένες, σκουπίδια, βρόμα και δυσοσμία, το μεγαλύτερο μέρος στο εσωτερικό του καταστήματος έχει μετατραπεί σε δημόσιο ουρητήριο. Γκράφιτι και ρυπαρογραφίες. Τίποτα δεν θυμίζει την παλιά του χρήση. Τον χώρο απ΄ όπου πέρασαν οι περισσότεροι Λαρισαίοι.

Στόχος της δημοτικής αρχής με τη νέα δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, είναι να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες νοικιάζοντάς το σε κάποιον επιχειρηματία του χώρου εστίασης.  

Ο Δήμος Λαρισαίων επιδιώκει τη χρήση του ακινήτου ως επιχείρηση μαζικής εστίασης και ειδικότερα ως αναψυκτήριο - εστιατόριο, ενώ απαγορεύει τη μετατροπή της χρήσης αυτού σε κέντρο διασκέδασης ή σε δραστηριότητες τυχερών παιγνίων. Σύμφωνα με τη διακήρυξη της δημοπρασίας ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των 3.000 ευρώ για κάθε μήνα του πρώτου έτους μίσθωσης. Μετά το πρώτο έτος ορίζεται αύξηση του μηνιαίου μισθώματος ποσοστού 1% κατά έτος. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα χρόνια με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον τρία χρόνια.

Για να γίνει δεκτός στη δημοπρασία, ο κάθε ενδιαφερόμενος υποχρεούται να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, ως εγγύηση, γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για παρακατάθεση σ’ αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία, ή άλλο ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τράπεζας ή Οργανισμού κοινής ωφέλειας, που αναγνωρίζονται για εγγυοδοσίες, ποσοστού 10% του ορίου της πρώτης προσφοράς, υπολογιζομένου τουλάχιστον για ένα έτος μίσθωσης, ήτοι 3.600 ευρώ. Η εγγυητική επιστολή επιστρέφεται στους αποτυχόντες μετά το τέλος της δημοπρασίας, η οποία σε περίπτωση αθέτησης του πλειοδοτήσαντος εκπίπτει υπέρ του Δήμου. Η εγγυητική επιστολή του αναδειχθησομένου τελευταίου πλειοδότη θα αντικατασταθεί με άλλη, ποσού ίσου με το 10% της τιμής του επιτευχθέντος μισθώματος ενός έτους, για την εξασφάλιση του εγκαίρου και εντός των από την διακήρυξη οριζομένων προθεσμιών καταβολής του μισθώματος. Η εγγυητική αυτή επιστολή θα αντικαθίσταται, κατ΄ έτος, με άλλη, ποσού ίσου με το 10% της τιμής του ετήσιου μισθώματος, όπως αυτό αναπροσαρμόζεται. Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και σε ολόκληρο υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

Ο πλειοδότης θα πρέπει να εμφανίζει εγγυητική 200.000 ευρώ, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να αποκαταστήσει όλες τις ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο. Όλες οι εργασίες θα επιβλέπονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων. «Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να κατασκευαστεί ένας χώρος εστίασης και να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος. Παράλληλα, προβλέπεται για τους τρεις πρώτους μήνες ο πλειοδότης να μην καταβάλλει το ενοίκιο, ενώ είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώσει τις εργασίες σε διάστημα πέντε μηνών.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν προκύψει ενδιαφερόμενοι, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός μπαρ - εστιατορίου στον λόφο του Φρουρίου.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass