ΕΝΩ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ «ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ» ΚΑΙ «ΟΜΗΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

Έκκληση Απ. Καλογιάννη για ενότητα στην ΑΕΛ

* Ναι στην απόφαση για διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη διαμόρφωση της περιοχής γύρω από το Α' Αρχαίο Θέατρο

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2017 22:25

Έκκληση να υπάρξει «ενότητα της πόλης, αντί του διχασμού» στην υπόθεση της ΑΕΛ και να τεθούν στο περιθώριο όσοι «παίρνουν στα χέρια τους διάφορα αντικείμενα και απειλούν δεξιά και αριστερά» απηύθυνε χθες βράδυ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης καταγγέλλοντας «υποθέσεις μπούλινγκ» και «ομηρίας ανθρώπων».

Η παρέμβαση του δημάρχου προκλήθηκε απαντώντας σε ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας, μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε ο Δήμος Λαρισαίων να προχωρήσει σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για τη διαμόρφωση της περιοχής γύρω από το Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Η χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχο να διαβάζει στους συμβούλους την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλου Άσπας Σουλούκου από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.

Επιστολή που σχολίασε ο κ. Καλογιάννης σημειώνοντας τη θλίψη του για τη «στάση ενός νέου ανθρώπου» όπως είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζοντας παλαιότερη απόφαση της δημοτικής ομάδας όπου, με αφορμή τη διαφοροποίηση της κ. Σουλούκου από το 2015 σημειωνόταν στην ανακοίνωση πως «σ΄ αυτή την προσπάθεια προσωπικές στρατηγικές φιλοδοξίες, δίχως όρια και διχαστικές λογικές, όχι μόνο δεν έχουν θέση αλλά καταδικάζονται απερίφραστα».

Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε επίσης το σώμα και για την «Agrothessaly» διοργάνωση που, όπως είπε, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και παρουσιάζοντας τα πρώτα στοιχεία κατέληξε δεσμευόμενος ότι «θα επενδύσουμε να πάει πιο ψηλά».

ΑΕΛ

Η κ. Καραλαριώτου, με αφορμή την παρουσία του κ. Καλογιάννη σε πρόσφατη εκδήλωση της ΠΑΕ ΑΕΛ στη Δημοτική Πινακοθήκη, ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο για τους οικονομικούς φακέλους που του παρέδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αλ. Κούγιας για να ελεγχθούν από τον Δήμο αλλά και για την πρόταση που έγινε σε Τράπεζα σχετικά με τη μείωση του ύψους δανείου και ο Δήμος σε συνεργασία με την ΠΑΕ να εξαγοράσει αυτό το δάνειο.

 «Κλήθηκα στην ενημέρωση, γιατί περί ενημέρωσης πρόκειται» τόνισε ο κ. Καλογιάννης απαντώντας στην ερώτηση της κ. Καραλαριώτου «που έκανε η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ στην εκδήλωση στην Πινακοθήκη. Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει ένας διχασμός στην πόλη, ο οποίος αυτή τη στιγμή διαπερνά και το σώμα των συμπολιτών μας, πέρα από τους οργανωμένους, τους φιλάθλους και τις διοικήσεις της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και της ΠΑΕ.

Επειδή αρκετό καιρό πριν έχω γίνει δέκτης να αναλάβω πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί αυτή η ενότητα θεώρησα σκόπιμο να παραβρεθώ στη συγκεκριμένη εκδήλωση ώστε να έχω και από πρώτο χέρι ενημέρωση και να δω αν το επόμενο διάστημα, γίνεται να αναληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Άσχετα με το τι δηλώνει η ΠΑΕ, εξήγησα ότι βρέθηκα στην εκδήλωση με έναν ενωτικό ρόλο που ενδεχομένως ο δήμαρχος της πόλης μπορεί να διαδραματίσει και μάλιστα μίλησα με γραπτό κείμενο, το οποίο έχει δημοσιευθεί και στο οποίο περιγράφω τη δική μου θέση.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το γήπεδο και τον Δήμο Λάρισας, τελεία και παύλα. Το θέμα αυτό είναι κλεισμένο και υπάρχει πιθανότατα να ανοίξει μόνο υπό πολύ διαφορετικές προϋποθέσεις, οι οποίες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Αυτό είναι σαφές και έχει περιγραφεί στην τοποθέτησή μου και ο καθένας που θέλει να χρησιμοποιεί και να ερμηνεύει τις δικές μου καθαρές κουβέντες με τον τρόπο που νομίζει, νομίζω ότι κάνει λάθος.

Το δεύτερο θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω καμία σχέση με οικονομικά, τα οποία θα ελέγξουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Αυτά είναι υπόθεση διαδικασιών νομικών που έχουν σχέση με τη λειτουργία της ΠΑΕ. Υπάρχουν συνελεύσεις, ορκωτοί λογιστές κτλ. Βεβαίως ο κ. Κούγιας θεώρησε σκόπιμο, όπως και στους άλλους παρευρισκόμενους έτσι και σε εμένα να μου δώσει κάποιους τόμους υλικών που έχω στο γραφείο μου.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο θέμα που δεν έχει σχέση με την πορεία της ομάδας. Έχει σχέση με όλα όσα τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει και δεν έγιναν γνωστά με την ευρύτητα που θα έπρεπε. Στην πόλη μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και ευθύνες μπαίνουμε σε μια υπόθεση η οποία έχει φοβερά μπούλινγκ, ένθεν - κακείθεν και λυπάμαι που σε αυτά συμμετέχουν νέοι άνθρωποι.

Πριν μερικές ημέρες υπήρξε ομηρία ανθρώπων στην πόλη γύρω από τα ζητήματα αυτά. Υπήρξαν εξελίξεις πάρα πολύ σοβαρές για την ίδια την πόλη ανεξάρτητα αν έλαβε ή όχι δημοσιότητα.

Ως δήμαρχος της πόλης, καλώ τους πάντες από το βήμα αυτό, να χαμηλώσουν τους τόνους, να βάλουν στην μπάντα όλους αυτούς που παίρνουν στα χέρια τους διάφορα αντικείμενα και απειλούν δεξιά και αριστερά. Πρέπει να μπούνε στην μπάντα. Αν θέλει και αν θέλουν κάποιοι το συμφέρον της ομάδας θα πρέπει να κατεβάσουν τους τόνους, να βρούν κοινή ρότα και να μπορέσει η πόλη να ενωθεί και να στηρίξει την υπόθεση της ΑΕΛ, αυτής της ιστορικής ομάδας που ό,τι έκανε στο παρελθόν και πέτυχε, το έκανε σε περίοδο ενότητας και όχι σε περίοδο διχασμού. Είναι έκκληση προς όλους, οργανωμένους και μη, έχοντες και μη νομική και τυπική ευθύνη. Δεν πάει άλλο αυτή η υπόθεση πρέπει να πάρει άλλα χαρακτηριστικά και οι διενέξεις να σταματήσουν» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Το θέμα τώρα του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών - υπό την αιγίδα της Διεθνούς 'Ενωσης Αρχιτεκτόνων - για τη διαμόρφωση της περιοχής γύρω από το Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης διευκρινίζοντας ότι το σώμα θα λάβει την πολιτική απόφαση, ενώ ο διαγωνισμός θα ορισθεί στη συνέχεια.

Σημειώνοντας παράλληλα την προσπάθεια του Δήμου για την ένταξη του Αρχαίου Θεάτρου στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Την εισήγηση υπερψήφισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, Ρένα Καραλαριώτου, Κώστας Τζανακούλης, Ντ. Διαμάντος και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νασιώκα, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου – Δαλαμπύρα. Με τον κ. Τζανακούλη, να σημειώνει καταλήγοντας πως «εάν φιλοδοξείτε να το κάνετε στην επόμενη θητεία σας, πιθανόν να το προλάβετε».

Την εισήγηση καταψήφισε τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ Π. Κρίκης σημειώνοντας ότι «από την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, ο σχεδιασμός θα εξυπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες ή τον κλάδο του τουρισμού;» υπογραμμίζοντας επίσης τη «στρατηγική σύμπλευση των υπολοίπων παρατάξεων για να κερδίσει το κεφάλαιο».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass