ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2017 22:00

Την αγωνιστική τους διάθεση και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις διατράνωσαν χθες οι Λαρισαίοι συνταξιούχοι, στο πλαίσιο ενημερωτικής σύσκεψης μελών των διοικήσεων των συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού, που πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μανώλης Ραλλάκης και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Βαγγέλης Κακαγιάννης, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων της χώρας, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους συνταξιούχους που γέμισαν την αίθουσα «Τάκης Τσιόγκας» του ΕΚΛ, για τα πεπραγμένα των αποφάσεων της κυβέρνησης την περασμένη χρονιά, αλλά και τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεών τους το 2016.

Όπως τονίστηκε, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων έδωσε μεγάλους και πολλούς αγώνες την περασμένη χρονιά, με αποκορύφωμα την πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου, μια συγκέντρωση η οποία, σύμφωνα με τον κ. Ραλλάκη, «υπήρξε σταθμός των αγώνων μας και θα μείνει ως παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες».

Στο στόχαστρο της κριτικής των συνταξιούχων βρέθηκε για μία ακόμα φορά ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου, ο οποίος προκάλεσε «μια νέα λεηλασία των συντάξεων και κατάργησε τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος».

«Παρά τα προβλήματα που είχε , το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ήταν από τα καλύτερα παγκοσμίως, καθώς προστάτευε τον Έλληνα ασφαλισμένο, από την εποχή που ήταν έμβρυο μέχρι τα γεράματά του, ενώ πλέον υπάρχει η λεγόμενη εθνική σύνταξη», τόνισε ο κ. Ραλλάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη ρύθμιση για τον επανυπολογισμό της σύνταξης, δια της «προσωπικής διαφοράς, η πρόβλεψη για την κατάργηση της οποίας μετά το 2018, θα επιφέρει επιπλέον περικοπές στις κύριες συντάξεις. Σε αγωνιστική ετοιμότητα διατηρεί εκ των πραγμάτων τους συνταξιούχους και η απαίτηση των δανειστών για νέα μείωση των συντάξεων, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι απαιτούν την κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων και την αποκατάσταση των περικοπών σε συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές παροχές που προκάλεσαν τα τελευταία επτά χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass