ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΧΑΜΟΡΟΥΣΟΥ» ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων «τίμησε» τη γυναίκα

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2017 8:46

Ο Δήμος Φαρσάλων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργάνωσε εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με μουσικό αφιέρωμα στην ελληνική και έντεχνη λαϊκή μουσική με τον λυρικό καλλιτέχνη Μπάμπη Βελισσάριο, τον μουσικό Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον συνθέτη Κώστα Χριστοδούλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με έκθεση ζωγραφικής, το ελεύθερο εργαστήρι ζωγραφικής Φαρσάλων, με απαγγελία ποιήματος η Δήμητρα Ζαμάνη και με εκτέλεση χορογραφίας η Φένια Θεοχάρη. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ ενισχύθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο με γάλα και λάδι. Μιλώντας στην εκδήλωση η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της ως συζύγου, μάνας, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας αλλά και της προσφοράς της στην οικογένεια». Η ημέρα αυτή είναι επέτειος - σύμβολο, των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. Παρά τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει, ο αγώνας των γυναικών παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ. Δεν έχει χάσει το ιδεολογικό και πολιτικό νόημα για την εξάλειψη των φαινομένων του φυλετικού ρατσισμού και της κακοποίησης. Είμαστε, ως εκφραστές της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπαραστάτες στη γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά, τη γυναίκα που διεκδικεί και κατακτά ρόλο πρωταγωνιστικό. Γιατί αυτό της αξίζει. Την 8η Μάρτη 1857 οι γυναίκες κλωστοϋφάντριες του Σικάγου ξεσηκώθηκαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ίσα δικαιώματα. Η 8η Μάρτη είναι μια ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες και στην προσωπικότητα των γυναικών. Και ’μεις έχουμε καθήκον σήμερα να αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα δικαιώματά μας και την ισότητα». Ακόμη, η κ. Δέσποινα Συροπούλου ευχαρίστησε για τη στήριξη που έχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο από τους κατοίκους των Φαρσάλων.
Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου Φαρσάλων κ. Αρη Καραχάλιου και η εκδήλωση τελείωσε με κέφι και χορό. Ακόμη, κληρώθηκαν πίνακες ζωγραφικής και άλλα έργα τέχνης που ήταν προσφορά από το ελεύθερο εργαστήρι ζωγραφικής Φαρσάλων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώσης, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κων/νος Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σταύρος Πουλαράκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι από τον Δήμο Δίου και από τον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Δίου, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και όχι μόνο, φορείς της επαρχίας Φαρσάλων καθώς και πλήθος γυναικών της περιοχής Φαρσάλων.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass