ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΛΟΠΕΣ

Σεκιούριτι για τη φύλαξη των γεωτρήσεων

* Ποιες οι τιμές άρδευσης για τη νέα περίοδο

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:43

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι που εδρεύει στον Τύρναβο αναγκάστηκε να απευθυνθεί ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου ώστε να προστατευτεί από τις συνεχιζόμενες κλοπές στο αρδευτικό του δίκτυο. Το θέμα αυτό αλλά και πολλά άλλα συζητήθηκαν στην τακτική γενική συνέλευση του οργανισμού.

Ένας από τους πλέον υγιής Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της χώρας συνεχίζει να παραμένει ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου, σε ό,τι αφορά την οικονομική του κατάσταση, αλλά και την άρτια εξυπηρέτηση των αρδευτών. Η επιτυχία αυτή είναι κοινή επιτυχία διοίκησης, εργαζομένων και αρδευτών.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό και τον ισολογισμό του 2014, αλλά και την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015.

Επίσης ομόφωνα ελήφθησαν αποφάσεις για ζητήματα που αφορούν το δίκτυο, την άρδευση καθώς και τη φύλαξη των γεωτρήσεων από εταιρία σεκιούριτι.

Τη γενική συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Παντελής Μπακαγιάννης ο οποίος ενημέρωσε τη συνέλευση για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου με τις κλοπές από τους γνωστούς-  αγνώστους οι οποίοι έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Το πρόβλημα πλέον δεν αφορά μόνο την κλοπή χαλκού και μπρούντζου αλλά και σε άλλα εξαρτήματα άρδευσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αντιπροσώπου ο κ. Μπακαγιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργούν οι κλοπές αυτές.

Άλλο ένα θέμα που τέθηκε στη γενική συνέλευση ήταν αυτό των λογαριασμών της ΔΕΗ οι οποίοι, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά «έρχονται «φουσκωμένοι»», λίγο – λίγο και αθόρυβα οι οποίες στο σύνολο είναι υπερβολικές. Αυξήσεις τις οποίες πάντα επιβαρύνονται οι ίδιοι οι αρδευτές, μέσω των αρδευτικών τελών».

Η γενική συνέλευση αποφάσισε ακόμη ότι όσοι αρδευτές οφείλουν αρδευτικά τέλη δεν θα έχουν δικαίωμα για πότισμα στη νέα αρδευτική περίοδο.

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Οι τιμές άρδευσης κατά στρέμμα παραμένουν οι ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια πλην της αμπελοκαλλιέργειας όπου υπάρχει αύξηση κατά 4 ευρώ το στρέμμα.

Αναλυτικότερα οι τιμές άρδευσης κατά στρέμμα για την αρδευτική περίοδο του 2015 έχουν ως εξής:

Δένδρα 42 ευρώ, αμπέλια 30, μποστάνια – καλαμπόκια – τριφύλλι – σόργο 48, βαμβάκι 40, κεράσια- αμύγδαλα 30, καρούλι 54 ευρώ.

Μετά και την ομόφωνη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015 ο πρόεδρος του Οργανισμού εκ μέρους και της διοίκησης ευχαρίστησε τα μέλη της γενικής συνέλευσης για την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση που δείχνουν ώστε ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου να συνεχίσει έχει μια ομαλή, δημιουργική και ανοδική πορεία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass