ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Τσαριτσάνη»

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2015 22:19 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:43

 

«Να μην προσκαλέσουν εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις Μνήμης στην Τσαριτσάνη το Σάββατο και Κυριακή 14-15/3», ζητούν από τη δημοτική αρχή Ελασσόνας, με επιστολές τους  

τόσο η «Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών» όσο και η ολομέλεια της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας.

Αναλυτικότερα στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

-Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών: « Ο λαός και οι φορείς της Τσαριτσάνης θεωρούν πρόκληση και βάναυση προσβολή στους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας το 1943 και 1944 από τα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, την προσπάθειας παρουσίας εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στις 14 και 15 Μαρτίου στην Τσαριτσάνη.

Ο λαός δεν ξεχνά τις εκτελέσεις, το πλιάτσικο και το κάψιμο ολόκληρων χωριών. Καλούμε τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία να αναθεωρήσουν την στάση τους και να μην προσκαλέσουν τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις Μνήμης στην Τσαριτσάνη Σάββατο και Κυριακή 14-15/3».

-ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: «Διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου με την οποία είχε αποκλεισθεί η συμμετοχή του πολιτικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, απ' όλες τις εκδηλώσεις της περιοχής ευθύνης του Δήμου Ελασσόνας.

Το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται και δρα  η Χρυσή Αυγή παραπέμπει στους εμπνευστές του ναζιστικού ολοκληρωτισμού που αιματοκύλησε την ανθρωπότητα. Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής καθότι η συμμετοχή εκπροσώπων της   σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου και ιδιαίτερα στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στους εκτελεσθέντες στην Τσαριτσάνη από τα στρατεύματα κατοχής, θα συμβάλλει  στην πρόκληση έντασης και θα δημιουργήσει προβλήματα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass