ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργαστήρι για …πάνινες τσάντες

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2017 22:32

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι δημιουργήθηκε μέσα σε μια αίθουσα ενός παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου στη Λάρισα, με σκοπό την κατασκευή πάνινων τσαντών για καθημερινή χρήση.

Μαμάδες και νηπιαγωγοί, έγιναν μετρ της κοπτικής ραπτικής και με ξεχωριστή σχεδιαστική αντίληψη η κάθε μία, έδωσαν ποικίλα αποτελέσματα, με αισθητική άποψη, αλλά κυρίως χρηστικά.

Η δράση, ενεργοποίησε και τα παιδιά τους, που διδάχθηκαν μέσω αυτής να ελαττώσουν τη χρήση πλαστικού, ξεκινώντας από τις τσάντες, και υιοθετώντας γενικά μια οικολογική στάση ζωής.

Συγκεκριμένα την καινοτόμο δράση κατασκευής πάνινης τσάντας, για την μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας, ξεκίνησαν οι νηπιαγωγοί της Παιδικής Στέγης Λάρισας, σε συνεργασία με τους γονείς των μικρών τους μαθητών και με την υποστήριξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Σωματείου Ελληνική Μέριμνα-Παιδική Στέγη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αειφόρο σχολείο» το οποίο υλοποιείται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Η πρόεδρος του Σωματείου κ. Αγγέλα Σιτρά, ανάφερε στην «Ε»: «Αφού ενημερώθηκαν οι γονείς για το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του, μετά από προβολή ταινιών σχετικών με τις θλιβερές επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία των ζωντανών οργανισμών, συμφώνησαν να κατασκευάσουν πάνινες τσάντες από παλαιά ενδύματα, προκειμένου να μειώσουν τη χρήση της.

Κάποια απογεύματα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παιδικού σταθμού είχε μετατραπεί σε πραγματικό εργαστήρι.

Αξιοποιώντας παλαιά ενδύματα κατασκευάστηκαν διάφορες τσάντες, στις οποίες ράφτηκε και το λογότυπο της Ελληνικής Μέριμνας – Παιδικής Στέγης.

Στόχος όλων είναι να ξεκινήσει μια καμπάνια, ώστε η ιδέα του περιορισμού της πλαστικής σακούλας να εξαπλωθεί μέσω συνεργειών και με άλλα σχολεία, με σκοπό την προώθηση μιας πιο υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς που θα ξεκινάει με την ενημέρωση των παιδιών αλλά και των γονέων».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11 ΕΚΑΤ. ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της Οικολογικής Εταιρίας Aνακύκλωσης, καθημερινά καταναλώνονται στην Ελλάδα, σε τεμάχια, περίπου 11 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες, υπολογίζεται δε ότι κοστίζουν 300.000.000 ευρώ.

Οι περισσότερες από αυτές καίγονται στις χωματερές και εκλύουν διοξίνες, που αναπνέουμε, άλλες δηλητηριάζουν τις τροφές και το νερό που πίνουμε.

Τις χρησιμοποιούμε για λίγα λεπτά, δηλαδή όσο χρόνο χρειαζόμαστε για να μεταφέρουμε τα ψώνια μας από το σούπερ μάρκετ ή τα άλλα εμπορικά μαγαζιά στο σπίτι. Μετά τα 300.000.000 ευρώ καταλήγουν στα σκουπίδια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει μέχρι το 2019 να περιορίσει κατά το ήμισυ τη χρήση της πλαστικής σακούλας, με νόμο που υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 28 Απριλίου 2015.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass