Το Γερακάρι γιόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Παρουσία πλήθους κόσμου

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2017 7:42

Εν τω μεταξύ, με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στο Γερακάρι Αγιάς εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στον ομώνυμο ναό, παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη π. Ιγνατίου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ συνοδεία του εφημέριου ιερέως π. Ιωάννη Πρασσά, της Φιλαρμονικής Τυρνάβου, ιε-ροψαλτών, μαθητών, επισήμως προσκεκλημένων και μη, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Ευαγγελίστριας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε λιτή δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού, ενώ στον αυλόγυρο αυτού παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» υπό την καθοδήγηση και συμμετοχή του χοροδιδασκάλου Παναγιώτη Καραβιδέ.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, εκ μέρους του Α.Τ.Α ο αρχηγός αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο ταξίαρχος ιπτάμενος Δημήτριος Δημητρίου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας πύραρχος Ιωάννης Ράπτης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς Χρήστος Καρνάβας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλης Βλαχογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Σωτήρης Μάρκου, ο αντιδήμαρχος Αγιάς Βασίλης Σμυρλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Γιαννουλέα, Αναστασία Ζιούλη, Γρηγόρης Καλαγιάς και Αθανάσιος Ολύμπιος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακαρίου Γιώργος Μπαράκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετολόφου Διαμαντής Ντικούδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγιάς «Καλυψώ» Βασίλης Βαλάρης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καραμπάτσας, ο πρώην δήμαρχος Αγιάς Βασίλειος Κουτσαντάς, ο πρώην διοικητής των νοσοκομείων Λάρισας και Βόλου Κώστας Ευαγ. Καραμπάτσας, η κ. Χρύσα Κοθρά εκ μέρους του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασιλείου Κόκκαλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ντίνος Αυγουστή, το μέλος της Ένωσης Αποστράτων Λάρισας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Αγιάς της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Χατζησαλάτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» Στέλιος Πατσιαβούδης, η προϊσταμένη του Τοπικού Αρχείου – Γ.Α.Κ. Αγιάς Ελένη Τσάπου, οι διευθυντές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς Ηλίας Παντελίδης και Αθανάσιος Δεληζώνας αντίστοιχα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο χάρισε αναμνηστικά δώρα στους επισήμους, ενώ ο διοικητής της 1ης Στρατιάς επέδωσε τιμητικά αναμνηστικό μετάλλιο στον πρόεδρο του χωριού Γιώργο Μπαράκο.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκαν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη π. Αθανασίου Παραβάτζου.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass