ΞΕΚΙΝΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ»

Στη Λάρισα το 2ο Συνέδριο «Marketing και Branding Τόπου»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 22:12

Με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης» ξεκίνησαν χθες στη Λάρισα οι παράλληλες εκδηλώσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου «Marketing και Branding Τόπου».

Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου στο Μύλο του Παπά, απευθύνεται μεταξύ άλλων σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες της επικοινωνίας και της διαφήμισης αλλά και αυτοδιοικητικούς και συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων.
Στη διοργάνωση αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο καθηγητής Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξιος Δέφνερ και ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Σούλτης.
Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως η Λάρισα θα φιλοξενήσει το 2ο Συνέδριο – το 1ο είχε διεξαχθεί στον Βόλο – που αποτελεί μια «σημαντική διοργάνωση, που απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες, επαγγελματίες της επικοινωνίας και της διαφήμισης, καθώς και σε στελέχη της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται για το θέμα».
Για να υπογραμμίσει ότι ο Δήμος Λαρισαίων «διαθέτει Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ» που «αποτελεί ένα σημαντικό επιστημονικό εργαλείο, το οποίο μαζί με άλλα που αφορούν σε παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον, τον σχεδιασμό της πολιτιστικής στρατηγικής, μας δείχνουν τον δρόμο για τον σχεδιασμό της Λάρισας της επόμενης 15ετίας. Βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η πόλη της Λάρισας να αναδειχθεί σε πρώτο περιφερειακό πόλο της χώρας.
Απώτερος στόχος μας είναι να βάλουμε τη Λάρισα στην αφετηρία ενός νέου σημαντικού άλματος. Μιας πόλης μεσαίου μεγέθους, σύγχρονης, με ευρωπαϊκό χαρακτήρα και με διακριτή θέση στη Κεντρική Ελλάδα, στη χώρα και στην ευρύτερη γειτονιά μας» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης σημειώνοντας επίσης ότι «η εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ δεν μπορεί να θεωρείται ως πολυτέλεια για μια μεγάλη πόλη, ακόμα και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης».
Ο κ. Δέφνερ τόνισε πως «το Συνέδριο αποτελεί τμήμα της εφαρμογής του Σχεδίου Μάρκετινγκ του Δήμου» ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα σημείωσε ότι «το επιστημονικό μέρος του Συνεδρίου αφορά στις εργασίες της Παρασκευής και του Σαββάτου».
Για να προσθέσει επίσης ότι το συνέδριο, με διεθνείς συμμετοχές, έρχεται να ικανοποιήσει απαιτήσεις, ανησυχίες και προσδοκίες σε όσους αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν και πως στο πλαίσιο του συνεδρίου θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν σημαντικές πτυχές που αφορούν στο marketing και τα branding τόπου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου περιλαμβάνονται και παράλληλες εκδηλώσεις. Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «η Φωτογραφική ομάδα fplus, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης». Πόσο γνωρίζουμε την πόλη που ζούμε; Οι περισσότεροι από εμάς κινούμαστε καθημερινά σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της πόλης. Εάν κάποιος μας ζητήσει να του πούμε για την πόλη που ζούμε, θα του πούμε για τα οικεία σε μας μέρη, που βιώνουμε και εργαζόμαστε καθημερινά, που συναντούμε στη βόλτα μας, τους πεζόδρομους με τα μαγαζιά στο κέντρο και τις πλατείες. Είναι όμως μόνο αυτό η εικόνα της πόλης;
Ποιες άλλες όψεις μπορεί να έχει; Το κέντρο της δίνει μορφή ή τα άκρα της την ορίζουν; Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα η έκθεση με τίτλο «Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης» διερευνά την αθέατη ουσιαστικά πλευρά της πόλης. Μια πόλη που άλλοτε έχει κάτι να κρύψει και άλλοτε αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται, μέσα από τις αντιθέσεις που τη συγκροτούν. Μια πόλη που περιβάλλεται από αποκεντρωμένες συνοικίες που ζουν σε διαφορετικούς ρυθμούς. Μια πόλη που αλλάζει καθημερινά.
Η έκθεση (επιμέλεια: Ανδρέας Κατσάκος) φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά έως και το Σάββατο 1 Απριλίου (είσοδος ελεύθερη).
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Επίσης το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας διοργανώνουν εικαστική έκθεση με τίτλο «Η Πόλη μου» στο Θέατρο ΟΥΗΛ. Εικαστικοί και αρχιτέκτονες θα παρουσιάσουν έργα εμπνευσμένα από την πόλη της Λάρισας. Επίσης θα επανεκτεθούν κάποια έργα της περσινής μεγάλης έκθεσης «Λάρισα από ψηλά» της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Συμμετέχοντες: Ανδρόνικου Αθηνά, Αναγνωστόπουλος Σωτήριος, Βλαχοδήμος Βαγγέλης, Εξάρχου Δήμητρα, Ευθυμιάδου Αργυρή, Κακάβα Στέλλα, Κανάκη Έλενα & Κατσαρός Αντώνης, Καραγγέλη Ευαγγελία, Κυριαζή Έλλη, Μακρής Πάρης, Μαράβας Λάζαρος, Μάτας Νίκος, Μπαμπαλή Τζένη, Μάστορα Ευτυχία, Νότου Σπυριδούλα, Οικονόμου Δήμητρα, Παπανικολάου Τώνια, Σαμαρά Ήβη, Σαρλικιώτη Ελένη, Σδούκου Ιφιγένεια, Σεϊτάνη Ζωή, Summa Silvia, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Κώστας Αντωνίου και Αντώνης Μόρας.
Η έκθεση θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 10 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν απόψε, στις 8, στον εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου ΟΥΗΛ (είσοδος ελεύθερη).
ΓΚΡΑΦΙΤΙ
Ένα γκράφιτι στο ποτάμι με θέμα «Positive Sign-Θετικό Πρόσημο» είναι μια ακόμη παράλληλη δράση του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8». Το Σάββατο 1 Απριλίου οι εικαστικοί της Λάρισας «θα κατέβουν στο ποτάμι, κάτω από τη κεντρική γέφυρα του Πηνειού για να παίξουν με τα χρώματα, αποτυπώνοντας λέξεις θετικές, όμορφες, αισιόδοξες, καταγγέλλοντας τη μιζέρια και δίνοντας μια μορφή λύσης στο αδιέξοδο της καθημερινότητας».
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ
Στις ίδιες δράσεις εντάσσεται και δωρεάν ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας την Κυριακή 2 Απριλίου ξεκινώντας τη μετακίνηση με αστικό λεωφορείο από το κέντρο της πόλης στις 9:30 π.μ.
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Η λαρισαϊκή ομάδα «Νόον Έγνω» και τοπικές επιχειρήσεις της Λάρισας διοργανώνουν την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, μία «εναλλακτική θεματική περιήγηση με άξονα την παράδοση, τη γαστρονομία και την ιστορία της Λάρισας».
«Ο περίπατος συνδυάζει τη γνωριμία με τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις και ξεναγήσεις σε μνημεία κάθε τόπου συνδέοντας τη βιωματική εμπειρία με τη γνώση και την ψυχαγωγία. Σκοπός είναι η γνωριμία των ανθρώπων με τη Λάρισα, μέσα από μια νέα ματιά και η προώθηση τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, όπως αυτά παρέχονται στα τοπικά καταστήματα (αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.) και στέκια (καφέ, εστιατόρια κ.ά.).
Περπατάμε και δοκιμάζουμε κεράσματα σε καθένα από τα καταστήματα της διαδρομής, γνωρίζουμε την ιστορία της πόλης, των δρόμων και των ανθρώπων. Παράλληλα επισκεπτόμαστε το εσωτερικό του Α’ Αρχαίου Θεάτρου και του οθωμανικού χαμάμ της πόλης. Η δράση αυτή αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση σε όσους επιθυμούν μια διαφορετική εμπειρία περιήγησης στην πόλη της Λάρισας».
(Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής έως αύριο Πέμπτη 30 Μαρτίου. Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσης: Κόντσα Κωνσταντίνα, Νταγγάρα Νικολέττα).
ΕΚΔΡΟΜΗ
Τέλος, την Κυριακή 2 Απριλίου θα διοργανωθεί εκδρομή για τους ενδιαφερόμενους στην περιοχή της Αγιάς (Μεταξοχώρι, Μελιβοία κ.α.) και των παράλιων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, για μια περιήγηση στη φύση και στους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής (αναχώρηση από την Κεντρική πλατεία Λάρισας στις 9 π.μ.) αλλά και συναυλία της Φιλαρμονικής στις 12.30 το μεσημέρι στη Λάρισα.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass