Ο ΔΗΜΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΟΣΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

«Ράβε - ξήλωνε» οι κορύνες

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2017 22:50

Άμεση ήταν η αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων στις κορύνες που τοποθετήθηκαν στην οδό Γεωργιάδου, καθώς μόλις χθες το πρωί ξηλώθηκαν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή «οι κορύνες τοποθετήθηκαν παράνομα από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων».

Καθημερινά αρκετοί σταθμεύουν τα οχήματά τους επί της Γεωργιάδου ή επί της Ολύμπου σε σημεία που δυσκολεύουν την κίνηση των λεωφορείων. Για την αποφυγή προβλημάτων τοποθετήθηκαν οι κορύνες. Την ίδια στιγμή παράνομος είναι και όποιος θα σταθμεύσει στον παραπάνω δρόμο για να πάει σε κάποιο από τα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή.

Από τις υπηρεσίες του Δήμου διευκρινίζεται ότι οι ιδιώτες έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης κορυνών μόνο δεξιά και αριστερά του ιδιωτικού πάρκινγκ και 70 εκ. από την είσοδό τους προκειμένου να μην τους κλείνουν, οτιδήποτε άλλο κρίνεται ως παράνομο. Ως παράνομη κρίθηκε και η τοποθέτηση των κορυνών στην οδό Γεωργιάδου για αυτό το λόγο συνεργείο του Δήμου Λαρισαίων προχώρησε στην αφαίρεσή τους.

Οι κορύνες εδώ και πολλά χρόνια αποτέλεσαν πρακτική πολλών Δήμων που προκειμένου να πετύχουν την τήρηση κανόνων στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ελλείψει αστυνόμευσης, τις τοποθετούσαν όχι μόνο σε διασταυρώσεις αλλά και σε κεντρικές οδούς.

Ο Δήμος ωστόσο πρόσφατα προχώρησε στο ξήλωμά τους και μάλιστα σε κεντρικές οδούς της πόλης. Αναφορικά με όσες τοποθετούν αυθαίρετα οι ιδιώτες μετά από καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ή όπου εντοπίζεται να είναι τοποθετημένες παράνομα τότε και αυτές θα ξηλώνονται.

Πρόκειται για ένα κυκλοφοριακό «μέτρο» με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα αφού η τοποθέτησή τους δεν εμποδίζει ορισμένους οδηγούς να σταθμεύουν προσωρινά, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Οι κορύνες κατά το Υπουργείο Μεταφορών αποτελούν «εμπόδιο» στο οδόστρωμα αλλά καθιερώθηκαν από πολλούς Δήμους ως έσχατο κυκλοφοριακό «μέτρο» με αφορμή και την οδική συμπεριφορά οδηγών οι οποίοι με το πρόσχημα της προσωρινής στάσης, σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους όπου εξυπηρετεί τους ίδιους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Οι κορύνες λειτούργησαν κυρίως σε διασταυρώσεις, δεν επιτρέπουν τη στάση των επιβατικών, οπότε διευκολύνουν την κυκλοφορία των λεωφορείων.

Οι κορύνες αποτελούν πτυχή του κυκλοφοριακού, ενός σύνθετου προβλήματος που ξεπερνά την κυκλοφοριακή αγωγή και την τήρηση του ΚΟΚ από τους οδηγούς καθώς η επίλυσή του συνδέεται με πολιτικές μείωσης της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο, με τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης, με την επέκταση των ποδηλατοδρόμων, με την ευρύτερη χρήση των Μέσων Μαζικών Μεταφοράς, με διαρκή αστυνόμευση και άλλων μέτρων.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass