ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΔΕΥΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων για τις ΔΕΥΑ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2017 9:38

Στα «χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων για τις ΔΕΥΑ» αφορά ημερίδα που διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Στόχος της ημερίδας, όπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές, «είναι η ενημέρωση όλων των στελεχών των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης της χώρας σε θέματα που αφορούν στην οργάνωση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές χρηματοδότησης νέων έργων.

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι ανάγκες για έργα υποδομών στις πόλεις είναι μια αναντίρρητη πραγματικότητα. Οι ΔΕΥΑ καλούνται και θα συνεχίσουν να καλούνται, να μελετούν, να οργανώνουν και να υλοποιούν στις νέες σύνθετες συνθήκες, που διανύουμε, ανάλογα έργα.

Βασικός χρηματοδότης των έργων αυτών είναι η τιμολόγηση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ΔΕΥΑ καθημερινά στους πολίτες. Η χρηματοδότηση των έργων αυτών γίνεται επίσης από Ευρωπαϊκά προγράμματα και είναι μια αποτελεσματική διέξοδος».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εργασίες της ημερίδας, που θα γίνει στην αίθουσα συνελεύσεων της ΔΕΥΑ Λάρισας, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί αύριο Παρασκευή, με χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ρεθύμνου και πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκης και ο δήμαρχος Λαρισαίων και αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, Απ. Καλογιάννης.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις που αφορούν στα θέματα: «Δυνατότητες Χρηματοδότησης Έργων Περιβάλλοντος μέσω ΕΣΠΑ» (Ευγενία Φωτονιάτα, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής).

 «Τεχνολογική εξέλιξη και Κοινωνική προστιθέμενη αξία των ΔΕΥΑ» (Γ. Σταμπουλής, Λέκτορας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). «Τραπεζικά Εργαλεία Χρηματοδότησης Υποδομών σε ΔΕΥΑ» (Αν. Λάππας, Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας). «Χρηματοδότηση υποδομών από το ΤΠ-Δ» (Kων. Βαρλαμίτης, Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων). «ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ, Βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων-πρόκληση για το ΕΣΠΑ 2014-2020» (Νικ. Μαμαλούγκας, Προϊστάμενος υποδιεύθυνσης τομέα περιβάλλοντος ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ). «Μελλοντικές επενδυτικές ανάγκες των ΔΕΥΑ» (Δημ. Καρασταύρου, Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑ Κομοτηνής -Πρόεδρος επιτροπής ΕΣΠΑ τns ΕΔΕΥΑ).

«Η Συμβολή των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Ανάπτυξη των ΔΕΥΑ» (Κων. Μητρακόπουλος, Οικονομολόγος - Υπεύθυνος Τμήματος Προγραμματισμού, Ωρίμανσης και Παρακολούθησης Έργων επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). «Ευρωπαϊκά μη Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα (Interreg, MED, Life, Η2020, Erasmus κ.ά.) και η Χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ» (Αν. Βασιλειάδης, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass