Η ΔΗΣΥ ΑΠΟΚΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Κ. Μπαργιώτας

*Συναντήθηκε χθες με τη Φ. Γεννηματά και δήλωσε: «Θα συνδράμω στην προσπάθεια για την ενότητα όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης» *Την Κυριακή θα εκπροσωπήσει τη ΔΗΣΥ στις εκδηλώσεις στο Κιλελέρ *Οξείες αντιδράσεις από Ποτάμι («εξαγοράζει βουλευτές η κ. Γεννηματά») και Α. Διαμαντοπούλου («πράξη αποστασίας»)

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2017 22:26

Επαναβεβαιώνοντας τη βούλησή του να εργαστεί για την ενότητα όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης, ο Λαρισαίος βουλευτής κ. Κώστας Μπαργιώτας

ανακοίνωσε χθες, μετά από συνάντηση με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, την ένταξή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ.

Ο κ. Κ. Μπαργιώτας ανέλαβε μάλιστα και την πρώτη του αποστολή να εκπροσωπήσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την κ. Γεννηματά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Κιλελέρ την προσεχή Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα παραστεί στην εκδήλωση της ΔΗΣΥ στη Θεσσαλονίκη με ομιλήτρια την κ. Γεννηματά.

Με την προσχώρηση του κ. Κ. Μπαργιώτα η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποκτά για πρώτη φορά βουλευτή στη Θεσσαλία. Το μεγαλύτερο κόμμα της ΔΗΣΥ, το ΠΑΣΟΚ είχε βουλευτή στη Θεσσαλία έως τον Ιανουάριο του 2015. Η ΔΗΣΥ αυξάνει την κοινοβουλευτική της δύναμη στους 19 βουλευτές και εδραιώνεται στην τρίτη θέση.

Ήταν λίγο μετά τις 11.30 χθες το πρωί όταν ο κ. Κ. Μπαργιώτας διέβη το κατώφλι των γραφείων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή για να συναντηθεί με την κ. Φώφη Γεννηματά. Η συνάντηση αυτή ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς κινήσεων που είχαν γίνει τον τελευταίο καιρό ώστε το πολιτικό «φλερτ» του κ. Κ. Μπαργιώτα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να έχει αίσιο τέλος για τις δύο πλευρές.

Στη χθεσινή συνάντηση αφού διεκπεραιώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ένταξη του βουλευτή στη ΔΗΣΥ κι εστάλησαν επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής, έγινε μια κατ’ αρχήν συζήτηση για την αξιοποίησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Συμπαράταξης με αιχμή τον τομέα της υγείας και φυσικά τη Θεσσαλία.

Στα γραφεία της ΔΗΣΥ υποδέχτηκαν τον κ. Κ. Μπαργιώτα μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Παύλος Χρηστίδης και οι διευθυντές της ΚΟ κ. Βασίλης Έξαρχος και του πολιτικού γραφείου της κ. Γεννηματά κ. Μανώλης Όθωνας.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κώστας Μπαργιώτας δήλωσε:

«Από αξιολόγηση σε αξιολόγηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της χώρας. Δυστυχώς, η κρίση αντί να υποχωρεί βαθαίνει χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα. Η ΝΔ επίσης δεν φαίνεται ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και αρκείται σε μια αέναη, ανούσια εκλογολογία. Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας, είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει.

Το κάλεσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα Συνέδριο ενότητας και σύνθεσης μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια. Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη. Για να είναι επιτυχής, προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα από όλους».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η ανακοίνωση του «Ποταμιού» για την ένταξη του κ. Κ. Μπαργιώτα στη ΔΗΣΥ:

«Σήμερα καταλάβαμε γιατί η κυρία Γεννηματά ήταν απούσα από τη Βουλή στη συζήτηση για την παραπομπή Παπαντωνίου. Είχε δουλειές λόγω μεταγραφικής περιόδου. Στις Δημοκρατίες, την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων την καθορίζουν οι πολίτες στις εκλογές. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει άλλη άποψη. Εξαγοράζει βουλευτές υποσχόμενη έδρες και θέσεις όταν «επιστρέψουμε στα πράγματα».

Όσο για αυτούς που προδίδουν τους ψηφοφόρους τους, να ξέρουν ότι η απάντηση θα είναι σκληρή. Ειδικά από αυτούς που έτρεχαν σαν τον Βέγγο για να τους βγάλουν βουλευτές. Ειδικά από αυτούς που πίστεψαν ότι εκπροσωπούν το νέο ακούγοντάς τους να κατακεραυνώνουν «το παλιό, το ΠΑ.ΣΟ.Κ, τη Γεννηματά». Ειδικά από αυτούς που τους έλεγαν τον Σεπτέμβρη «όλοι για έναν και ένας για όλους» χωρίς να τους λένε ότι το ένας για όλους θα ίσχυε μέχρι να πάρουν μια καλή πρόταση μεταγραφής.

Υ.Γ. Η τελευταία πρόταση είναι αποσπάσματα σημερινών αναρτήσεων Λαρισαίων. Ένας μακρύς κατάλογος απογοητευμένων πολιτών».

Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο της επικεφαλής της Ώρας Αποφάσεων κ. Άννας Διαμαντοπούλου με σχόλιό της στα κοινωνικά δίκτυα: «Τι πολιτική και ηθική κατάπτωση … να νομίζεις ότι απαντάς σε κάτι νέο με μια πράξη αποστασίας!»

ΑΘΗΝΑ, Του Γιώργου Μακρή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass