ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΑΓΙΑΣ

Γιατί τόσο νερό στον συλλεκτήρα;

Δημοσίευση: 02 Απρ 2017 11:48

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Πλασιάς, του Καστρίου και της Αμυγδαλής του Δήμου Αγιάς βλέποντας τον νεότευκτο συλλεκτήρα Σ1, που περνά μπροστά από τα χωριά τους, να κρατάει ακόμη πολύ νερό, μετά τις προ εικοσαημέρου έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τους ορεινούς όγκους Κισσάβου και Μαυροβουνίου.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στο Καστρί και το νερό μοιάζει σαν να έχει λιμνάσει και να μην μπορεί να φύγει προς τη λίμνη Κάρλα, τη στιγμή που ο σκοπός της δημιουργίας του καναλιού και ο ρόλος του είναι να μεταφέρεται το νερό προς τη λίμνη και όχι αυτό να παραμένει στάσιμο.

Η ανησυχία είναι πάρα πολύ μεγάλη, αφού το εν λόγω τμήμα του συλλεκτήρα μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε έναν βρομερό λασπότοπο, πραγματική εστία μόλυνσης και ασθενειών, με τα κουνούπια ήδη να έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Να πρόκειται για κακοτεχνία; Να είναι άραγε πρόσκαιρο το φαινόμενο; Οι κάτοικοι υποστηρίζουν το πρώτο και εύχονται το δεύτερο. Υποστηρίζουν, μάλιστα, το πρώτο λέγοντας πως κατά την κατασκευή του έργου για να ενισχυθούν τα πλαϊνά του καναλιού χρησιμοποιούνταν χώμα από την κοίτη του, με αποτέλεσμα όλο αυτό το περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων κομμάτι να έχει τώρα πρόβλημα γιατί είναι πιο βαθύ από το υπόλοιπο κανάλι. Μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, λένε, που υλοποιεί το πράγματι πολύ μεγάλο αυτό αποστραγγιστικό έργο, μπορούν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει;

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass