ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ…

«Χτύπησαν» τα ΕΛΤΑ Αμπελώνα με στόχο τις συντάξεις

* Δεν μπόρεσαν να σηκώσουν …το άδειο χρηματοκιβώτιο!

Δημοσίευση: 04 Απρ 2017 22:50
Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι επίδοξοι κλέφτες για την «επίθεση» στα ΕΛΤΑ Αμπελώνα. Το έκαψαν για να εξαφανίζουν τα ίχνη τους Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι επίδοξοι κλέφτες για την «επίθεση» στα ΕΛΤΑ Αμπελώνα. Το έκαψαν για να εξαφανίζουν τα ίχνη τους

«Ανθρακες ο θησαυρός» για τους επιτήδειους ληστές οι οποίοι έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση για να ληστέψουν τα ΕΛΤΑ Αμπελώνα τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα.

Προφανώς οι ληστές θέλησαν να καρπωθούν τις συντάξεις των συνταξιούχων του Αμπελώνα, γνωρίζοντας ότι χθες ήταν η μέρα καταβολής τους. Έτσι καταστρώνοντας ολόκληρο σχέδιο έκλεψαν, ελάχιστες ώρες πριν την απόπειρα ληστείας, ένα αγροτικό – κτηνοτροφικό αυτοκίνητο από τον Αμπελώνα από συνεργείο αυτοκινήτων που άφησε ο ιδιοκτήτης του για επισκευή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο δράστης ή οι δράστες αφού έκλεψαν το αγροτικό αυτοκίνητο μετέβησαν στην είσοδο των ΕΛΤΑ και αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, τα μετακινήσουν και να μεταφέρουν το χρηματοκιβώτιο στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Οι δράστες εγκατέλειψαν το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, το οποίο εντόπισε ο φακός της «Ε» σε αγροτικό χωματόδρομο κοντά στον κεντρικό δρόμο καμένο με σκοπό να χαθούν τα ίχνη από τα αποτυπώματά τους.

Η «ατυχία» των επίδοξων κλεφτών ήταν διπλή, καθώς δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν από τα ΕΛΤΑ Αμπελώνα το χρηματοκιβώτιο, αλλά ακόμα και αν τα κατάφερναν δεν θα έβρισκαν τίποτα αξίας σ’ αυτό.

Οι δράστες άπραγοι, αφού δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας, στην προσπάθειά τους να εξαφανίσουν τα ίχνη τους κατευθύνθηκαν προς τη Ροδιά μέσω του επαρχιακού δρόμου Αμπελώνα – Ροδιάς και λίγο πριν το χωριό και μετά τη γέφυρα του Τιταρήσιου εγκατέλειψαν το αγροτικό αυτοκίνητο και του έβαλαν φωτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεσα κινητοποιήθηκε η αστυνομία με τους άνδρες του Α.Τ. Τυρνάβου να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μιλώντας μετά το συμβάν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τυρνάβου, αρμόδιος για τον Αμπελώνα κ. Γιώργος Κουτσοδήμος τόνισε ότι ο Δήμος Τυρνάβου και ειδικότερα ο Αμπελώνας είναι από τις πλέον φιλήσυχες περιοχές της χώρας. Ωστόσο παρόμοια φαινόμενα όπως η απόπειρα ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ. Αμπελώνα δείχνουν ότι ακόμα και περιοχές χωρίς εγκληματική δραστηριότητα πρέπει να χαίρουν ιδιαίτερης προφύλαξης και αστυνόμευσης ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα». Ο κ. Κουτσοδήμος δηλώνει επίσης ότι κατανοεί και σέβεται τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά του Α.Τ. Τυρνάβου, για φύλαξη και αποτροπή παρόμοιων συμβάντων, ωστόσο η έλλειψη στελεχών καθιστά αδύνατη την ασφαλή αστυνόμευση στην περιοχή του Αμπελώνα και ζητά ενίσχυση του Α.Τ. Τυρνάβου.

Από την έρευνα της αστυνομίας στα ΕΛΤΑ Αμπελώνα μεταξύ άλλων βρέθηκαν μία σιδηροδοκός με την οποία οι δράστες εκτιμάται ότι έσπασαν τη γυάλινη είσοδο αλλά και ένα μεταλλικό καρότσι για τη μεταφορά του χρηματοκιβωτίου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass