ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντιπολεμικές οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 11:55

Συζήτηση για τον προγραμματισμό δράσης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεξήχθη χθες το απόγευμα, παρουσία των διοικητικών συμβουλίων σωματείων της δύναμής του και αντιπροσώπων του.

Πρώτος σταθμός αυτού του σχεδιασμού είναι η πανεργατική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στην Κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΛ, Τάσο Τσιαπλέ «φέτος οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις αποφασίσαμε να έχουν κύριο περιεχόμενο την οργάνωση της συζήτησης και της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνδυασμένα με την πάλη για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά της, που έχουν την ίδια αιτία, το καπιταλιστικό σύστημα που λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος. Κεντρικό σύνθημα μας θα είναι Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».

Αποφασίστηκε συγκεκριμένα η διοργάνωση μιας σειράς δράσεων, που θα κορυφωθούν με την πρωτομαγιάτικη απεργία-συγκέντρωση τη Δευτέρα 1/5, στις 10 π.μ., στην Κεντρική πλατεία:

Τρίτη – Πέμπτη 25-27/4 - Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 με ομάδες σωματείων.

Τετάρτη 26/4 - Αντιπολεμική συναυλία στην Κεντρική πλατεία.

Πέμπτη 27/4 –Εκδήλωση - συζήτηση για τη στάση του εργατικού κινήματος απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην αίθουσα του ΕΚΝΛ με έκθεση αντιπολεμικής φωτογραφίας.

Παρασκευή 28/4 – Προβολή αντιπολεμικής ταινίας στο ΕΚΝΛ.

Παράλληλα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 1 ώρας στάση εργασίας την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28/4, για να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass