ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Κοινό «μέτωπο» για το κοινωνικό τιμολόγιο

* Ξεκίνησαν οι απολογίες των μελών του διοικητικού συμβουλίου που ζητάνε έκδοση διάταξης ή απαλλακτικού βουλεύματος

Δημοσίευση: 06 Απρ 2017 23:10

Κοινό «μέτωπο» για την κατάθεση των ενιαίων απόψεών τους, ενώπιον της πταισματοδίκη Λάρισας που διενεργεί την προκαταρτική εξέταση στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΛ, συγκρότησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης.

Οι απολογίες, που έχουν ξεκινήσει ήδη και θα συνεχιστούν σήμερα κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, γίνονται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με κοινό απολογητικό υπόμνημα το οποίο συνυπογράφουν όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων. Η αρχική έκπληξη (με δεδομένο ότι η απόφαση του Δήμου Λαρισαίων για την εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου ελήφθη στο πλαίσιο της διευκόλυνσης ασθενέστερων οικονομικά πολιτών) φαίνεται πως μετατράπηκε σε ευκαιρία για συνεργασία ενώπιον εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

 Ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης ως πρόεδρος, ο ισχυρός άνδρας της ΔΕΥΑΛ κ. Θεόδωρος Καφφές ως αντιπρόεδρος και τα τακτικά μέλη: Γεώργιος Ζαούτσος, Βασίλης Αρχοντής, Αστέριος Χλωρός, Κώστας Πράππας (από την παράταξη του Καλογιάννη), Ρένα Καραλαριώτου (εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης), Κώστας Καλαμπαλίκης (παράταξη Τζανακούλη), Ντίνος Διαμάντος (Νέα Λάρισα), Ιωάννης Μπλέκος (εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου) και Αχιλλέας Μητράκος (εργαζόμενοι ΔΕΥΑΛ) ζητάνε, σύμφωνα με πληροφορίες, να πάψει η σε βάρος τους ποινική δίωξη είτε με έκδοση διάταξης είτε με απαλλακτικό βούλευμα.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ

Το ζήτημα του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΛ – στο οποίο έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα περί τους 3.000 με 4.000 συμπολίτες οι οποίοι απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές - ήρθε στην επικαιρότητα μετά την εισαγγελική έρευνα, που παραγγέλθηκε έπειτα από αναφορά συμπολίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Έτσι τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑ Λάρισας κλήθηκαν σε απολογία επειδή ενέταξαν στο κοινωνικό τιμολόγιο την κατηγορία των συνταξιούχων με ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ, καθώς και των νέων επαγγελματιών έως και 35 ετών για τα πέντε πρώτα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο φέρονται βάσει της αναφοράς πως μείωσαν τα έσοδά της αλλά και παρείχαν χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους δημότες.

ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ στέκονται σε τέσσερα σημεία στην απολογία τους: Το πρώτο που ισχυρίζονται είναι πως δεν εφαρμόστηκε καμία παράνομη απόφαση και πως το μέτρο ξεκίνησε αφού είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας.

Το δεύτερο σημείο το οποίο τονίζουν είναι το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς στο οποίο υπάγονται οι ΔΕΥΑ, έτσι ώστε δίνεται σε αυτές η ευχέρεια για εφαρμογή μιας ευνοϊκότερης τιμολογιακής πολιτικής σε ευπαθείς ομάδες. Το ζήτημα όμως είναι πως, σύμφωνα με τους ίδιους, κάθε Επιχείρηση εφαρμόζει τελείως διαφορετική πολιτική ως προς το ποιες θεωρεί ευπαθείς ομάδες και τις εντάσσει στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Στο ζήτημα της οικονομικής ζημίας που φέρεται πως υπέστη η ΔΕΥΑΛ με την εφαρμογή του τιμολογίου, τα μέλη του ΔΣ απαντούν, σύμφωνα με πληροφορίες ότι η ΔΕΥΑΛ από τη διοίκηση μόνο θετικό πρόσημο χρήσης έχει μέχρι και σήμερα!

Εν κατακλείδι ως απολογούμενοι τα μέλη του Δ.Σ. καταθέτουν, πάντα σύμφωνα με πηγές της «Ε», ότι ήθελαν να τιμήσουν την εμπιστοσύνη που επέδειξαν σε αυτούς οι πολίτες της Λάρισας και γι’ αυτό τον λόγο θεώρησαν ως ηθικό τους καθήκον, ανεξαρτήτως των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούν να συμβάλουν ομόφωνα στην ελάφρυνση των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass