ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γυναίκες από… θέση ευθύνης και ισχύος

* Συρεγγέλα: Η ΝΔ έχει ως προτεραιότητα των πολιτικών της την προαγωγή της μητρότητας...

Δημοσίευση: 07 Απρ 2017 22:35
Από τη χθεσινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας με ομιλήτρια τη γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων κ. Μαρία Συρεγγέλα Από τη χθεσινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας με ομιλήτρια τη γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων κ. Μαρία Συρεγγέλα

Για τη θέση και τον ρόλο της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, στην πολιτική και σε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν για να γίνει η κοινωνία περισσότερο φιλική προς το κατ΄ ευφημισμό αποκαλούμενο "ασθενές φύλο" συζητήθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας και ο τομέας Γυναικείων Θεμάτων.

Παρουσία της γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, στην απογευματινή συνάντηση στο "EPICURE 5" διατυπώθηκαν απόψεις και θέσεις για την εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, αναδείχθηκε η προσφορά της γυναίκας και δη της αγρότισσας στη στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος, εκφράστηκαν γνώμες για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο βίο και επιδοκιμάσθηκε η συμμετοχή τους στο πολιτικό γίγνεσθαι με ενωτική δράση και σύμπνοια…

Από την πλευρά της η κ. Συρεγγέλα αναφέροντας πως η ΝΔ είναι αφοσιωμένη πάντα στην ιδέα του σεβασμού του ρόλου των γυναικών και των δικαιωμάτων τους, τόνισε πως για τη γραμματεία του κόμματος προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των γυναικών και των οικογενειών τους.

" Η Γραμματεία μας τον τελευταίο χρόνο, τόνισε, στράφηκε στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες και οι ελληνικές οικογένειες. Και αυτά συγκεντρώνονται στο τρίπτυχο: οικονομική αδυναμία-ανεργία, προστασία σωματικής και ψυχικής υγείας των γυναικών και των παιδιών, φροντίδα για την αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών".

Κωδικοποιώντας τους στόχους της Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων της Ν.Δ., ανέφερε πως συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

* Ο πολύπλευρος εκσυγχρονισμός και η σταθερή διεύρυνση των δομών της Γραμματείας με την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή γυναικών απ' όλους τους κοινωνικούς χώρους.

* Η προώθηση πολιτικών προτάσεων ανά θεματική κατηγορία. Η εναρμόνιση των πολιτικών μας με τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

* Η αξιοποίηση κάθε νέας ιδέας, που μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικών με στόχο τη βελτίωση της θέσης των σύγχρονων γυναικών.

* Η συνεργασία με γυναικείες οργανώσεις από κάθε πολιτικοκοινωνικό χώρο με στόχο την ενίσχυση του γυναικείου κινήματος.

* Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών (ανδρών και γυναικών) σε θέματα που αφορούν στην ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών καθώς και την οικογένεια.

 Ασκώντας επίσης δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την έλλειψη σχεδιασμού σε δομές κοινωνικής φροντίδας ιδιαίτερα σε παιδικούς σταθμούς, διακινδυνεύοντας μάλιστα την πρόβλεψη πως 4 στα 10 νήπια από τον Σεπτέμβριο θα μείνουν εκτός δομών, επισήμανε πως "η εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή δεν είναι «ζήτημα των γυναικών» αλλά, αντίθετα, σημαντική κοινωνική, οικονομική και εθνική πρόκληση. Αλλά πρέπει να βιαστούμε. Η ΝΔ έχει ως προτεραιότητα των πολιτικών της την προαγωγή της μητρότητας. Τιμά τη γυναίκα και μητέρα και αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον πολυσήμαντο ρόλο της".

 Να σημειωθεί πως χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ Λάρισας Βάσω Μέκρα, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και πολιτευτής Λάρισας Ελένη Αξιόγλου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος. Παρούσες μεταξύ πλήθους στελεχών, πολιτευτών και φίλων του κόμματος και οι αναπληρώτριες του τομέα γυναικών της ΝΟΔΕ Λάρισας Γόνη Γανοχωρίτου και Παναγιώτα Μπουρνάκα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass