ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Στις 10.03 το πρωί «άνοιξαν» χθες οι σήραγγες…

Δημοσίευση: 08 Απρ 2017 21:50

Στις 10:03 χθες το πρωί (μία ώρα αργότερα από την αρχικά ανακοινωθείσα) δόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος στην κοιλάδα των Τεμπών, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στον τομέα των οδικών συγκοινωνιών για την περιοχή και τη χώρα.

Συμβολικά, ένα λευκό αγροτικό όχημα με κατεύθυνση από Λεπτοκαρυά προς Λάρισα ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, ενώ γενικότερα –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»- η κίνηση των οχημάτων χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας των σηράγγων ήταν ικανοποιητική.

Τα στελέχη της εταιρίας βρίσκονται επί ποδός, κυρίως στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ενόψει και της κίνησης του Πάσχα, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ στους Σταθμούς Διοδίων οι υπάλληλοι διανέμουν ενημερωτικό υλικό στους οδηγούς, σχετικά με τη διέλευση από τις σήραγγες. Όσον αφορά στη διαδρομή των Λαρισαίων προς τα παράλια του νομού και εφόσον επιλέξουν τον κλειστό αυτοκινητόδρομο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στα μετωπικά διόδια του Μακρυχωρίου θα πληρώσουν 2,50 ευρώ και μετά από 2 χλμ περίπου θα εισέλθουν στην πρώτη σήραγγα, η οποία σε σχέση με την παλιά εθνική οδό, στην κοιλάδα των Τεμπών, βρίσκεται λίγο πριν το μνημείο των νεκρών φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Με βάση το προβλεπόμενο όριο ταχύτητας ένα ΙΧ μπορεί να διασχίσει τις δύο πρώτες σήραγγες (η πρώτη μήκους 2 χλμ και η δεύτερη μήκους 6 χλμ) σε 4,5 λεπτά, ενώ συνολικά ο χρόνος από Λάρισα προς Πλαταμώνα υπολογίζεται σε μισή ώρα περίπου (28΄). Η έξοδος των οχημάτων για τα παράλια του νομού ή της Κατερίνης γίνεται στα πλευρικά διόδια του Πλαταμώνα, όπου ο οδηγός καταβάλλει αντίτιμο 60 λεπτών, σύνολο 3,10 ευρώ έναντι 3,5 ευρώ που ίσχυε πριν. Ο επόμενος μετωπικός Σταθμός Διοδίων και αφού περάσει κανείς και την τρίτη σήραγγα είναι αυτός της Λεπτοκαρυάς, όπου το αντίτιμο είναι 3,10 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για τους οδηγούς που επιλέξουν τον παλιό δρόμο, μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών και δεν κάνουν χρήση του παράδρομου, αλλά διέλθουν κανονικά από τα διόδια του Πυργετού (τα οποία το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στην κοιλάδα-εκεί όπου βρίσκονται τα καταστήματα εστίασης) θα πληρώσουν 1,60 ευρώ, έναντι 2 ευρώ που πλήρωναν μέχρι προχθές.

Γ. Ρούστας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass