Το ντοκιμαντέρ «Από τον Όλυµπο στο Έβερεστ» στην Αγιά

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2015 12:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:48

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Ο Δήμος Αγιάς και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Καλυψώ» δι­οργανώνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγιάς «Χρυσαλλίδα» την προ­βολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από τον Όλυµπο στο Έβερεστ».

Ο κινηματογραφιστής και ορειβάτης Παύλος Τσιαντός με την ομάδα του κατάφερε το 2004 να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ. Ήταν η πρώτη εξ’ ολοκλήρου ελληνική ομάδα που το κατάφερε και ο κ. Τσιαντός κατέγραψε αυτή την πρωτιά στο εν λόγω ντοκιμαντέρ, το οποίο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απέσπασε το δεύτερο βραβείο κοινού.

Πρόγραμμα προβολών:

Σάββατο 14/3, στις 8μμ, ελεύθερη είσοδος για όλους

Δευτέρα 16/3, στις 9πμ, πρώτο και δεύτερο Δημοτικά Σχολεία Αγιάς

Δευτέρα 16/3, στις 12μ, ΕΠΑΛ και Γυμνάσιο Αγιάς

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το Φθινόπωρο του 2003, μια Ελληνική ομάδα ορειβατών βρίσκε­ται στο Θιβέτ σκαρφαλώνοντας στην κορυφή Cho Oyu με υψόμετρο 8201μ. Το βουνό αυτό βρίσκεται στη γειτονιά του Έβερεστ, και η απο­στολή προετοιμάζεται εκεί για την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη χρονιά. Οι προσπά­θειες της ομάδας αποδίδουν, όμως την τελευταία μέρα συμβαίνει το ανα­πάντεχο. Στη διάρκεια της κατάβασης ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Μπαρούχας αφήνει την τελευταία του πνοή στα χέρια του κινηματογρα­φιστή της ομάδας Παύλου Τσιαντού. Κατά την επιστροφή τους στην Ελ­λάδα, οι ορειβάτες είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το εγχείρημα, ώσπου ανακαλύπτοντας ένα παλιό γράμμα του Χρήστου, αποκτούν ένα και­νούργιο κίνητρο. Η ομάδα ξανασμίγει βρίσκοντας με αυτό τον τρόπο την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσει.

Την Άνοιξη του 2004, ξεκινάει την ανάβαση στο Έβερεστ ενισχυ­μένη με τη συμμετοχή του γνωστού ελληνοαμερικανικού ορειβάτη Pete Athans. Όταν όμως οι ορειβάτες έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα ενός θανάτου στο βουνό για δεύτερη φορά, η πίστη στο όραμα και το ομαδικό πνεύμα απομένουν ως το τελευταίο απόθεμα το οποίο καλούνται να επιστρατεύσουν για την πραγματοποίηση του στό­χου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass