ΛΟΓΩ ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Αντιδράσεις στην Αγιά για λαϊκή αγορά

Δημοσίευση: 14 Απρ 2017 7:35

Τη δυσαρέσκεια του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αγιάς προκάλεσε απόφαση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την οποία η λαϊκή αγορά που γίνεται στην Αγιά κάθε Παρασκευή, δεν θα μεταφερθεί γι’ αυτήν την

εβδομάδα στο Μεγάλο Σάββατο όπως κάθε χρόνο συνέβαινε, αλλά θα γίνει κανονικά σήμερα Μεγάλη Παρασκευή με έναρξη αμέσως μετά το πέρας της ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών.

Η σχετική ανακοίνωση υπογράφεται από τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, ενώ επιστολές διαμαρτυρίας έστειλαν στην «Ε» τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος, όσο και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου «Δώτιον Πεδίον».

Η μεν πρώτη έχει ως εξής: «Την έντονη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου της Αγιάς έφερε η απόφαση της δημοτικής αρχής να αλλάξει την εθιμοτυπική λαϊκή του Μεγάλου Σαββάτου, μετά από σχετικό αίτημα των μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς. Αντί για το Μεγάλο Σάββατο, ημέρα κατά την οποία εξυπηρετείται μεγαλύτερο πλήθος συμπολιτών μας παραδοσιακά τα τελευταία 30 χρόνια, η λαϊκή αποφασίστηκε να διεξαχθεί τη Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα αργίας και θρησκευτικής κατάνυξης, που η εμπορική αγορά υπολειτουργεί μετά τις 12 το μεσημέρι. Από την προηγούμενη Παρασκευή 7 Απριλίου διανεμήθηκαν φυλλάδια από τους μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς προερχόμενα από υπηρεσία του Δήμου Αγιάς ότι η διεξαγωγή της λαϊκής θα διεξαγόταν τη Μεγάλη Παρασκευή, χωρίς καν να ενημερωθεί ο Εμπορικός Σύλλογος και έτσι να επέλθει σύγχυση, τόσο στους εμπόρους, όσο και στο καταναλωτικό κοινό. Σε συναντήσεις του Εμπορικού Συλλόγου με τον αντιδήμαρχο Αγιάς, τον αντιδήμαρχο Λακέρειας και την προϊσταμένη του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τέθηκαν οι αντιρρήσεις του συλλόγου και μεταφέρθηκαν οι αντιδράσεις των μελών του για την αλλαγή της ημέρας, χωρίς να επέλθει αλλαγή της απόφασης. Από τη δημοτική αρχή ειπώθηκε ότι η μεταφορά της λαϊκής αγοράς το Σάββατο είναι παράνομη και ότι θα διωκόταν νομικά από τους μικροπωλητές».

Το «Δώτιον Πεδίον» αναφέρει: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευση, αλλά και την αγανάκτησή μας, για τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση για τη λαϊκή αγορά της Μεγάλης Παρασκευής και κατ’ επέκταση, για ακόμη μια φορά, για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στον Δήμο Αγιάς. Πληροφορηθήκαμε ότι, για πρώτη φορά εφέτος μετά από τόσα χρόνια, η λαϊκή αγορά της Μεγάλης Παρασκευής δεν θα μεταφερθεί για το Μεγάλο Σάββατο όπως γίνεται τόσα χρόνια. Μάλιστα, η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς καμιά συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς όπως για παράδειγμα ο Εμπορικός Σύλλογος της Αγιάς, τα μέλη του οποίου διαμαρτύρονται για την μη επικοινωνία μαζί τους. Είναι κρίμα στους δύσκολους καιρούς που περνά ο εμπορικός κόσμος της Αγιάς, να μην ερωτάται από του αρμόδιους του Δήμου, οι οποίοι αποφασίζουν σαν άρχοντες και όχι ως εκπρόσωποι των δημοτών. Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή θα εξυπηρετήσει λίγους και όχι τους πολλούς, αφού οι καταστηματάρχες της Αγιάς προτίθενται μεν να σεβαστούν την αργία της Μεγάλης Παρασκευής, όμως θα έχουν να ανταγωνιστούν μια λαϊκή αγορά που θα λειτουργεί κανονικά».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass