ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ασθενεί το ΕΚΑΒ στην Ελασσόνα!

* Παροπλισμένα - χωρίς συντήρηση, καύσιμα, ασφάλειες - 2 ασθενοφόρα! * Ανησυχία για μεταθέσεις 5 «ΕΚΑΒιτών»

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:48

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Πολλά τα προβλήματα που αναδεικνύονται κατά τη λειτουργία του Τομέα Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, του γνωστού σε όλους μας Ε.Κ.Α.Β. στην Ελασσόνα.

Ενδεικτικά, έκπληξη προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο πως... 2 ασθενοφόρα βρίσκονται παροπλισμένα (χωρίς συντήρηση, καύσιμα, ασφάλειες), ενώ έκδηλη είναι η ανησυχία των πληρωμάτων για μεταθέσεις 5 συναδέλφων τους, που αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τον Τομέα.

Να σημειωθεί ότι ο τομέας του ΕΚΑΒ στην Ελασσόνα ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2010 σε χώρο που παραχώρησε το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας παρέχοντας στους εργαζόμενους πλήρη υποστήριξη και βοήθεια. Από την ίδρυση του Τομέα τα πληρώματα εργάζονται με αυτοκίνητα του Κ.Υ. ιδιοκτησίας του Γ.Ν. Λάρισας, το οποίο αναλαμβάνει και τα έξοδα συντήρησης, καύσιμα, ασφάλειες, ΚΤΕΟ κ.λπ.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. κ. Νικ. Παπαευσταθίου στην Ελασσόνα, τα πληρώματα και οι εργαζόμενοι του Τομέα Ελασσόνας του Ε.Κ.Α.Β. τον ενημέρωσαν διεξοδικά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στην υπηρεσία τους σε μια επαρχία Ελασσόνας με ιδιαιτερότητες, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και με τα αιτήματά τους.

Ανάμεσα στα άλλα, τα πληρώματα του Τομέα Ελασσόνας του Ε.Κ.Α.Β. τονίζουν χαρακτηριστικά:

«Με τη μεταφορά των Κέντρων Υγείας στο ΠΕΔΥ ούτε το Γ.Ν. Λάρισας, ούτε η 5η ΥΠΕ δεν καλύπτουν τις δαπάνες των ασθενοφόρων με αποτέλεσμα δύο ασθενοφόρα (το ΚΗΗ 1468 WV και το ΚΗΗ 1486 OPEL) να είναι ...παροπλισμένα χωρίς ασφάλεια, χωρίς καύσιμα και συντήρηση!

Τώρα δουλεύουμε μόνο το ΚΗΗ 1535 μάρκας MERCEDES από τη δωρεά της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα αντί να καλύπτουμε δύο ασθενοφόρα, το ένα πλήρωμα να κάθεται χωρίς αντικείμενο.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη μεταβίβαση των παραπάνω ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ για τον Τομέα Ελασσόνας.

Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας ο Τομέας λειτουργεί σε ικανοποιητικό επίπεδο με 11 πληρώματα του ΕΚΑΒ, ένα πλήρωμα αποσπασμένο από το Κ.Υ. Ελασσόνας και ένα πλήρωμα του Κ.Υ. Ελασσόνας.

Σήμερα, όμως ανησυχούμε γιατί μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις μεταθέσεις πέντε συναδέλφων που ήρθαν πέρυσι στην Ελασσόνα, πέραν των προβλημάτων που δημιουργούνται στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του Τομέα.

Ο Τομέας δεν μπορεί να λειτουργήσει με οκτώ άτομα. Με αυτή τη δύναμη αναγκαστικά αδυνατούμε να καλύψουμε όλες τις βάρδιες. Θα γυρίσουμε έναν χρόνο πίσω όταν καλύπταμε μόνο πρωινές και νυχτερινές βάρδιες.

Ο Δήμος Ελασσόνας είναι δεύτερος Δήμος σε γεωγραφική έκταση στην επικράτεια και μεγαλύτερος από αρκετούς Νομούς, με πληθυσμό 40.000 κατοίκους και 52 χωριά στον ορεινό όγκο του Ολύμπου και των Αντιχασίων, που απέχουν μέχρι 44 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα και 105 χιλιόμετρα από τη Λάρισα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός διπλασιάζεται, τα χωριά γεμίζουν με κόσμο, ταξιδιώτες και ξενιτεμένους που έρχονται για διακοπές, καθώς και για τα πολλά πανηγύρια και τις εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή.

Αν υπολογίσουμε τη μεγάλη απόσταση της Ελασσόνας από τη Λάρισα, το δύσκολο οδικό δίκτυο της, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, τα περιστατικά που μεταφέρονται από τα 52 χωριά και την πόλη της Ελασσόνας προς το Κέντρο Υγείας, καθώς τις πολλές διακομιδές προς τα Νοσοκομεία της Λάρισας θεωρείται απαραίτητο η κάλυψη με δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια, τουλάχιστον τις πρωινές βάρδιες και σε μέρες αιχμής.

Ζητάμε δύο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια γιατί ένα περιστατικό από τα ορεινά χωριά για να μεταφερθεί πρώτα στο Κέντρο Υγείας και μετά στο εφημερεύον Νοσοκομείο της Λάρισας απαιτεί περίπου 3,5 ώρες με καλές καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τομέας Ελασσόνας καλύπτει την Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και Λάρισας – Δεσκάτης – Γρεβενών».

Και τα πληρώματα του Τομέα του ΕΚΑΒ Ελασσόνας, ολοκληρώνοντας το υπόμνημα προς τον πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κ. Παπαευσταθίου, διαβιβάζουν τα αιτήματά τους, που είναι:

- Η παραμονή των συναδέλφων στον Τομέα για την κάλυψη πάγιων αναγκών για τη σωστή λειτουργία του Τομέα, μεταθέσεις και άλλων πληρωμάτων στον Τομέα της Ελασσόνας για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες με δύο ασθενοφόρα.

- Μεταβίβαση των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ για τον τομέα Ελασσόνας και προμήθεια ασθενοφόρου 4Χ4 για τον χειμώνα και το ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής.

- Τοποθέτηση κεραίας στην Ελασσόνα για να επικοινωνούν τα ασθενοφόρα με το κέντρο στη Λάρισα.

- Εξοπλισμό του Τομέα βασικά με ένα υπολογιστή και σύνδεση τηλεφώνου – internet για θέματα επικοινωνίας.

- Ένταξη των πληρωμάτων του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας στο ΕΚΑΒ ώστε να πληρώνονται τις εκτός έδρας μετακινήσεις, το επίδομα στολής, καθώς να δικαιούνται και την άδεια κλειστού χώρου.

- Αύξηση του ορίου των εκτός έδρας μετακινήσεων επιπλέον είκοσι κατά έτος, από 60 σε 80 όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 2685/1999(ΦΕΚ 35 Α) καθώς και της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 3833/10(ΦΕΚ 40Α) επειδή οι εκτός έδρας μετακινήσεις είναι καθημερινές και αναγκαίες.

Δεν περνάει απαρατήρητος ο καθημερινός αγώνας και οι φιλότιμες προσπάθειες των πληρωμάτων του Τομέα Ελασσόνας του Ε.Κ.Α.Β. για να συνδράμουν σε δύσκολες καταστάσεις, για να προλάβουν (...«παίζοντας» με το χρόνο) για να σώσουν ζωές. Μήπως, η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να υποστηρίξουν περισσότερο την όλη προσπάθεια στην Ελασσόνα; Άλλωστε, τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β. στην περιοχή έχουν καταθέσει δημόσια «σήμα κινδύνου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass