ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ

Η «πάπια» πρόδωσε τους δράστες

Δημοσίευση: 29 Απρ 2017 22:45

Ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, που εργαζόταν ως βοσκός στην Παύλιανη Φθιώτιδας, είναι τελικά ένας από τους τρεις ληστές των ιδιοκτητών παντοπωλείου (μίνι μάρκετ) στη Σωτηρίτσα Αγιάς.

Ο 30χρονος, μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του, που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ., το βράδυ τις 18ης Φεβρουαρίου του 2016, με την απειλή όπλου γρονθοκόπησαν τόσο τον 72χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, όσο και την 61χρονη σύζυγό του για να κλέψουν τελικά 200 ευρώ που βρήκαν στην ταμειακή μηχανή.
Πάνω στη συμπλοκή, έπεσε η «πάπια» (σ.σ. εξάρτημα) του κυνηγετικού όπλου με το οποίο οι ληστές απείλησαν το ζευγάρι. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκε ότι το όπλο των ληστών είχε κλαπεί από την Παύλιανη, όπου εργαζόταν ο 30χρονος, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν στη συνέχεια από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που εξιχνίασε την υπόθεση.
Οι δράστες, είχαν προσχεδιάσει όπως φαίνεται τη ληστεία στο παντοπωλείο στην παραλιακή οδό της Σωτηρίτσας, καθώς, φορώντας ολοπρόσωπες κουκούλες και γάντια, μπήκαν στο κατάστημα από την πίσω πόρτα μέσω χωμάτινης οδού.
Οι δύο από τους δράστες, κρατώντας ένα πιστόλι και ένα κοντόκανο κυνηγετικό όπλο αντίστοιχα, απείλησαν τον 72χρονο και όταν αυτός προσπάθησε να αποτρέψει τη ληστεία, τότε τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο ενώ τον χτύπησαν επίσης στο κεφάλι με το κοντάκι του κυνηγετικού όπλου.
Η 61χρονη βλέποντας τους ληστές να χτυπάνε τον άνδρα της, με ένα άδειο από φυσίγγια δίκαννο κυνηγετικό όπλο - που είχαν στο κατάστημα - βρήκε το σθένος, να απειλήσει τους ληστές αλλά το αποτέλεσμα ήταν να την γρονθοκοπήσουν και αυτή, τραυματίζοντάς την ευτυχώς ελαφρότερα, σε αντίθεση με τον 72χρονο σύζυγό της που, λόγω του ξυλοδαρμού, χρειάσθηκε να νοσηλευθεί για κάποιες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Οι δράστες αφού έκλεψαν τελικά 200 ευρώ από την ταμειακή μηχανή, φεύγοντας πήραν και το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε η 61χρονη. Μόνο που, πάνω στη συμπλοκή, τους έπεσε η «πάπια» του κυνηγετικού όπλου που είχε κλέψει ο 30χρονος όταν εργαζόταν σε κτηνοτρόφο στην Παύλιανη Φθιώτιδας.
Από τον σειριακό αριθμό του εξαρτήματος, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου όπλου και στη συνέχεια, από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του 30χρονου ληστή ενώ παραμένουν άγνωστοι οι άλλοι δύο συνεργοί του.
Για την εξέλιξη της υπόθεσης, σε ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών που έλαβε χώρα την 18-02-2016 στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς Λάρισας.
Ταυτοποιήθηκε ένας από τους τρεις δράστες. Πρόκειται για έναν 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass