ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Λ. Ζάρρας: Στηρίζουμε έμπρακτα τον ανήμπορο οικονομικά συνδημότη

*ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ 90 ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:52

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ολοκληρώνονται δύο χρόνια συνεχούς αγώνα για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του Δήμου Τεμπών, του Κοινωνικού Παντοπωλείου το οποίο συνεχίζει αθόρυβα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργικά το έργο του.

Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2013 προσφέροντας συστηματικά στήριξη σε πλήθος δημοτών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Λόγω των ολοένα αυξανόμενων αναγκών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πρόβαλε επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών, παρά τις πολλές δυσκολίες, έχει κατορθώσει να στηρίζει σταθερά και σε μηνιαία βάση 90 οικογένειες με είδη διατροφής, είδη καθαριότητας και υγιεινής, είδη ιματισμού, ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια κ.α.

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας σε συνέντευξή του στην «Ε» απαντώντας σε ερωτήσεις δίνει στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του, την προσφορά προς τον ανήμπορο συνάνθρωπο, αλλά και τον τρόπο που καταφέρνει να συνεχίζει να προσφέρει εν μέσω οικονομικής κρίσης.

 

Συνέντευξη στον Κώστα Τσόλα

*Κύριε Ζάρρα παραλάβατε πρόσφατα την προεδρία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών. Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του στην ανακούφιση των δημοτών που έχουν πραγματική ανάγκη;

- Πρώτα απ’ όλα επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Τεμπών, κ. Κωνσταντίνο Κολλάτο που μου εμπιστεύτηκε τη διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Τεμπών. Για μένα προσωπικά , κύριε Τσόλα, αποτελεί ένα στοίχημα να συνεχίσω την επιτυχή πορεία που χάραξε ο πρώην πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Δημήτρης Τσέτσιλας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οποιαδήποτε βοήθεια στο διπλανό μας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα είναι σημαντική. Η συμβολή του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις οικογένειες που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές ανάγκες υπήρξε καθοριστική. Με τη διανομή τροφίμων και ρουχισμού στους δημότες μας ενδυναμώνουμε τα νοικοκυριά αυτά και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη που έχει ανάγκη ο κόσμος. Εκτός από τις μηνιαίες προσφορές, ανταποκρινόμαστε άμεσα σε επείγουσες κλήσεις από δημότες που χρειάζονται βοήθεια.

* Πόσες οικογένειες στηρίζει σήμερα το Κ.Π. του Δήμου Τεμπών;

- Σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει 90 οικογένειες με πολλά ανήλικα παιδιά. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται μόνο στις οικογένειες που έχουν προσέλθει στον Δήμο, κάνοντας τη σχετική αίτηση. Δυστυχώς υπάρχουν άτομα, τα οποία δεν βρίσκουν το θάρρος να ενταχθούν στο Παντοπωλείο μας, λόγω περηφάνιας.

*Πώς διασφαλίζεται η σωστή επιλογή των οικογενειών που έχουν πραγματική ανάγκη;

- Μια φορά τον χρόνο και κατόπιν ανακοίνωσης που δημοσιεύεται στα Μ.Μ.Ε. και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας, συγκεντρώνονται οι αιτήσεις από την αρμόδια επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που απαρτίζεται από τον πρόεδρο κ. Λάμπρο Ζάρρα, τα μέλη κ. Στέλλα Κωσταρέλλου, Άννα Καραπάνου, Αλεξία Παρλάντζα και την υπεύθυνη λειτουργίας κ. Σοφία Τσοπούρογλου. Οι αιτήσεις ελέγχονται βάσει των οικονομικών κριτηρίων που έχει θέσει η επιτροπή. Στη διαδικασία αυτή, αξιόλογη είναι η υποστήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου, που επισκέπτονται τους ενδιαφερόμενους και συντάσσουν την απαιτούμενη έκθεση της οικογενειακής τους κατάστασης. Η διανομή στις αντίστοιχες κατοικίες πραγματοποιείται από τα αρμόδια άτομα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΑΠΗ.

* Σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο Δήμος Τεμπών έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις οικονομικές ανάγκες του;

- Είναι γεγονός ότι όλοι οι Δήμοι στη χώρα μας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο θεωρούμε πως θέτοντας τις σωστές προτεραιότητες, ο Δήμος Τεμπών κατάφερε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Το αποτέλεσμα αυτό βέβαια δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς την άψογη συνεργασία του δημάρχου με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συνεργάτες του. Δηλώνουμε έτοιμοι να ξεπεράσουμε ενωμένοι οποιοδήποτε πρόβλημα που θα προκύψει.

* Κύριε Ζάρρα, πόσο σημαντική είναι η συμβολή στη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την τοπική κοινωνία, αλλά και από τον επιχειρηματικό, εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της περιοχής, αλλά και ευρύτερα;

- Χαίρομαι που μου δύνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράσταση που μας παρέχει την τοπική κοινωνία, καθότι αγκάλιασε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι θετικά και μας δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε. Πράγματι υπάρχουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Χωρίς τη συνδρομή τους, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας. Με την ευκαιρία αυτή, ζητώ τη στήριξη και άλλων επιχειρήσεων, φορέων, συλλόγων, αλλά και πολιτών, που έχουν τη δυνατότητα να μας βοηθήσουν και κυρίως αυτές τις μέρες που οδεύουμε για τις μέρες του Πάσχα.

Καλωσορίζουμε οποιαδήποτε ενέργεια, διότι προορίζεται για καλό σκοπό.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΑΡΡΑΣ

Ο Λάμπρος Ζάρρας τα νεανικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση και μέχρι σήμερα συνεχίζει τις δραστηριότητές του.

Το 2008 έως 2010 διετέλεσε πρόεδρος του αθλητικού ομίλου «Θύελλα» Ελάτειας.

Από το 2010 έως σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων νομού Λάρισας .

Από το 2012 μέλος της Διοίκησης Ομοσπονδίας Τεχνικών Υπαλλήλων (ΟΣΕΤΕΕ) και υπεύθυνος στον τομέα βιομηχανίας και ανάπτυξης .

Από το 2012 έως σήμερα πρόεδρος Μορφωτικού του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτειας .

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Κολλάτο το διάστημα 2013-2014.

Σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος ως αντιπρόεδρος και συνεργάτης του δημάρχου Τεμπών.

Είναι διοικητικό στέλεχος στην εταιρία Soukos robots από το 2004.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass