ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ

Ξεκινούν οι εαρινές εκπτώσεις

* Ανοικτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2017 18:30

Στη σκιά των έντονων αντιδράσεων που προκαλούν οι συζητήσεις για την απελευθέρωση των Κυριακών ξεκινούν την Τρίτη 2 Μαΐου στην αγορά της Λάρισας οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις.

Η δεκαήμερη εκπτωτική περίοδος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΣΛ θα διαρκέσει έως τις 10 Μαρτίου με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου. Με την ευκαιρία της διενέργειας των εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ με εγκύκλιό της προς τις εμπορικές ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις για την έναρξη των εκπτώσεων και την προσήκουσα διενέργειά τους καθώς και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή.

«Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ, του ΙΝΕΜΥ, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν συμβάλει στην τόνωση του τζίρου των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Ωστόσο, για πρώτη φορά φέτος, έχουμε ένα νέο πλαίσιο, το οποίο στηρίχθηκε επάνω στην πρόταση της συνομοσπονδίας να δοθεί στις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα να διαχειριστούν ελεύθερα, δύο ή τρεις εκπτωτικές περιόδους σε συνεργασία με τις περιφέρειές τους. Προς το παρόν λοιπόν, τηρούμε στάση αναμονής και περιμένουμε να δούμε εάν, μετά τον «ανασχηματισμό του», ο θεσμός «θα πάρει τα πάνω του».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την εγκύκλιο εφαρμογής του άρθρου 114 του ν. 4446/2016 της γ.γ. Εμπορίου, η διάρκεια και ο προγραμματισμός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων άλλαξε. Πλέον, ο συνολικός αριθμός τους ορίστηκε στις 30 από 20 που ήταν έως τώρα και παρέχεται η δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες, ύστερα από γνώμη των τοπικών εμπορικών συλλόγων και των επαγγελματικών οργανώσεων, να αποφασίσουν την πραγματοποίηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων διαφορετικές χρονικές περιόδους και όχι υποχρεωτικά κατά το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου και του Νοεμβρίου.

 Όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας, πρότειναν και έγινε δεκτό από τον αντιπεριφερειάρχη, τα δεκαήμερα των ενδιάμεσων εκπτώσεων, των εαρινών του Μαΐου και των φθινοπωρινών του Νοεμβρίου, να μείνουν ως έχουν και οι τακτικές εκπτώσεις, καλοκαιρινές και χειμερινές να επεκταθούν κατά 5 ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass