ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Πορεία Ειρήνης μεθαύριο Κυριακή στη Λάρισα

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2017 22:27

Η Γραμματεία Λάρισας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει την καθιερωμένη πορεία ειρήνης μεθαύριο Κυριακή 7 Μαΐου, αυτή τη φορά καταδικάζοντας την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, απαιτώντας την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων.

Η πορεία ειρήνης θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τον λόφο του Μεζούρλου, θα σταθμεύσει έξω από την πύλη της 1ης Στρατιάς, όπου θα επικολληθεί σχετικό ψήφισμα και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου προγραμματίζεται ομιλία και μουσικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, Δήμητρα Παπαστεργίου, «οι λαοί του κόσμου βρίσκονται για άλλη μία φορά μπροστά στον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με τη δίνη των πολεμικών συγκρούσεων να μεγαλώνει και να πλησιάζει απειλητικά στην περιοχή μας. Η αλματώδης αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών, σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει το μέγεθος των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την προοπτική επίλυσης των διαφορών με νέες επεμβάσεις και πολέμους.

Από την Ευρασία μέχρι τη Μ. Ανατολή, από την Αφρική και τον Ειρηνικό μέχρι την Αρκτική οι περιοχές ενεργειακών κοιτασμάτων, οι δρόμοι μεταφοράς ενεργειακών πόρων, οι χερσαίοι και θαλάσσιοι διάδρομοι μεταφοράς εμπορευμάτων, αποτελούν αντικείμενο θανάσιμης διαπάλης ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Η σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλες αποφάσισε την προώθηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Βαρσοβίας και την ενίσχυση της δράσης σε όλα τα μέτωπα. Επιβεβαιώθηκε ότι η Νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο θα παραμείνει και σε συνδυασμό με τη χρήση των βάσεων και των στρατηγείων που βρίσκονται στη χώρα μας θα αξιοποιηθεί στις σχεδιαζόμενες επεμβάσεις. Παράλληλα παρατηρείται στη λεκάνη της κεντρικής και Αν. Μεσογείου πρωτοφανής συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες.

Η Ελλάδα ακόμη και σε συνθήκες εκτεταμένης φτωχοποίησης και ανεργίας εξακολουθεί να κατέχει θλιβερή πρωτιά καθώς εκπληρώνει με συνέπεια το Νατοϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες. Προαναγγέλλεται επιπλέον εξοπλιστικό πρόγραμμα 4 δισ. ευρώ όταν δεν παίρνει η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων ούτε τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, αφενός μεν προωθεί συστηματικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων, αφετέρου καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού για τις εξελίξεις την ίδια στιγμή που γίνεται ανοιχτά λόγος για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα να εκφράζει την «ανησυχία» του και να μας καθησυχάζει (!) αναφέροντας ότι «έχουμε εμπλακεί στενά, και εμείς και η πρεσβεία μας στην Άγκυρα».

 Όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα μέσα στον κυκεώνα των όλο και πιο σφοδρών ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών ενώσεων και κρατών. Αποτελούν κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς της περιοχής.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα παραμένει επίκαιρο το κάλεσμα του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος, της ΕΕΔΥΕ, προς τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες τα μέλη της γραμματείας Λάρισας της ΕΕΔΥΕ, ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή Ειρήνης συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης στις Βρυξέλες – 24 και 25 Μαΐου, κατά την σύνοδο του ΝΑΤΟ - , καθώς και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Σούδα της Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαΐου.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass