ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2017 12:24

Η μουσική, το θέατρο και το προσφυγικό κυριάρχησαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Λαμπρούλη στον λόφο του Φρουρίου. Με σύνθημα, από τον στίχο του Τάσου Λειβαδίτη, «Αν

θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για το δίκιο» προβλήθηκε βίντεο της ΚΝΕ για το προσφυγικό, έγινε επίδειξη parkour με τους «NO OPS», ρόκαραν οι «The Lawbreakers», ενώ στους ρυθμούς του hip-hop πραγματοποίησαν συναυλία οι «Παρεκτρέπων Χαρακτήρα ΑΚΑ VILLA».

Στον χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε ταβέρνα, βιβλιοπωλείο και θεματικές εκθέσεις για το σχολείο, για τον πόλεμο και το προσφυγικό. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ «το σημερινό σύστημα είναι άδικο για τους πολλούς, παράδεισος για τους λίγους. Νόμος του είναι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών που πλουτίζουν από τον ιδρώτα και τη δουλειά των εργαζομένων. Αντιμετωπίζει τη ζωή και τη μόρφωση του λαού και των παιδιών του ως κόστος, γιατί δεν δουλεύει με κριτήριο πώς οι λαοί όλου του κόσμου θα ζήσουν καλύτερα. Αυτό το σύστημα δουλεύει για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα κέρδη των λίγων είναι η φτώχεια και η δυστυχία των λαών.

Για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών γίνονται και οι πόλεμοι που δημιουργούν στρατιές προσφύγων.

Ο φασισμός δεν είναι κάτι πέρα και έξω από το σημερινό σύστημα, γεννιέται, θρέφεται και αναπαράγεται μέσα σε αυτό. Οι ναζιστές, εγκληματίες της Χρυσής Αυγής είναι παιδιά του συστήματος που εχθρεύονται τον λαό και τα παιδιά του και παρακαλάνε για τα συμφέροντα των λίγων.

Προβάλλει τη ναρκωκουλτούρα, μας θέλει "κοιμισμένους" να ψάχνουμε τη λύση στη "φυγή" και στους "ψεύτικους κόσμους" για να αφήνουμε απείραχτες τις αιτίες που γεννούν όσα ζούμε».

Το σημερινό σχολείο είναι κομμάτι αυτής της άδικης κοινωνίας, αναφέρουν για να προσθέσουν ότι «είναι το σχολείο που μας κοιτάει στην τσέπη και μας διαχωρίζει. Μας κρατάει μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση και μας δίνει σκόρπιες και αποσπασματικές γνώσεις. Ποδοπατά τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας όταν δεν τα χρειάζεται, ενώ τα αφήνει να αναπτυχθούν μέχρι εκεί που τα έχει ανάγκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass