ΖΗΤΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού για ΑμεΑ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2017 9:18

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε εκστρατεία με θέμα την ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων με αναπηρία, που οργάνωσε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης των Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ), (5 Μαΐου) ο Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας «i-living».

Πραγματοποιήθηκαν δράσεις με σκοπό την προώθηση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης, και με αίτημα να θεσμοθετηθεί η έννοια του Προσωπικού Βοηθού, που είναι το κυριότερο μέσο επίτευξης της Ανεξάρτητης Διαβίωσης. Ως Προσωπικό Βοηθό, εννοείται το τρίτο άτομο που υποστηρίζει τον ΑμεΑ σε καθημερινές ή περιοδικές του ανάγκες.

Όπως υποστηρίζουν μέλη του Οργανισμού, στον νομό Λάρισας: «Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο Ανεξάρτητης Διαβίωσης και καμία κρατική παροχή προσανατολισμένη σε αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλη την επικύρωση του αντίστοιχου άρθρου της σύμβασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, από τη χώρα μας το 2012, ο Προσωπικός Βοηθός δεν επιχορηγείται από το κράτος, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες, στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τον ρόλο τους αναλαμβάνει το οικογενειακό και κοντινό περιβάλλον, προκαλώντας σε όλους τους εμπλεκόμενους τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Ενώ η μοναδική λύση που παρέχει το ελληνικό κράτος πρόνοιας, είναι η ιδρυματοποίηση σε απάνθρωπες συνθήκες».

Επίσης σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Τέθηκαν ερωτήματα σε πολίτες για το ποιοι πιστεύουν ότι βοηθούν στη διεκπεραίωση διαφόρων αναγκών των ΑμεΑ. Η συντριπτική πλειοψηφία κατέδειξε ορθώς την οικογένεια ως την ελληνική λύση προσωπικής βοήθειας.

Ο i-living ευχαριστεί την Εγνατία Οδό Α.Ε. που κατά τη διάρκεια της 5ης Μαΐου πρόβαλε στις ηλεκτρονικές πινακίδες (VMS) του αυτοκινητοδρόμου, μηνύματα για την Ανεξάρτητη Διαβίωση, αλλά και την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. που τις τελευταίες μέρες προβάλλει στις οθόνες του μετρό και του ΗΣΑΠ επεξηγηματικό βίντεό μας για την έννοια της Ανεξάρτητης Διαβίωσης.

Παράλληλα τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν και δύο διαδικτυακές δράσεις μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του i-living. Ζητήσαμε από Έλληνες και ξένους με αναπηρία να μας στείλουν φωτογραφίες και πληροφορίες των βοηθών τους, είτε αυτοί ήταν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή επαγγελματίες υπάλληλοί τους.

Στην Ελλάδα την τιμητική τους είχαν οι ηλικιωμένοι γονείς, ενώ από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ λάβαμε φωτογραφίες υπαλλήλων που το κόστος τους καλύπτει το κράτος. Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας έγινε και αναφορά στους Έλληνες αναπήρους που κρατούνται σε ιδρύματα. Τέλος δημιουργήσαμε ένα ειδικό πλαίσιο φωτογραφιών για την Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης που χρησιμοποιήθηκε μαζικά από Έλληνες και Ευρωπαίους.

Όλες οι παραπάνω δράσεις είχαν ανυπολόγιστη αποδοχή και επιτυχία και ελπίζουμε πως συντέλεσαν στη διάδοση του μηνύματος της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και της αναγκαιότητάς της».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας i-living στο τηλέφωνο: 6972524314, στη διεύθυνση ηλεκτρ. ταχυδρομείου: iliving.greece@gmail.com Facebook Page:https://www.facebook.com/gr.iliving/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass