ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΧ. ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ

Να το κάνει όπως η Κύπρος

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2017 22:25

Το παράδειγμα της Κύπρου στην αξιοποίηση των ενεργειακών της κοιτασμάτων, με τις κατάλληλες συμμαχίες που δημιούργησε θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, για να εκμεταλλευθεί επιτέλους, έστω και την ύστατη ώρα τους

υδρογονάνθρακες που διαθέτει στην Κρήτη και στο Ιόνιο. Ας σταματήσουν οι κυβερνήσεις να είναι κοντόφθαλμες και να προτάσσουν τα πολιτικά οφέλη. Τα ενεργειακά κοιτάσματα ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και όχι στα κόμματα.

Αυτά υποστήριξε σε ομιλία του στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, ο κ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης, ομότιμος καθηγητής Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ενεργειακής Πολιτικής του George Washington University και σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, ο οποίος βρέθηκε χθες βράδυ στη Λάρισα, καλεσμένος της Χριστιανικής Ένωσης Επιστημόνων.

Ο καθηγητής Αχ. Αδαμαντιάδης μίλησε για τις ραγδαίες αλλαγές στο παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο, με πολλές αναφορές στην πολιτική των ΗΠΑ, οι οποίες από εισαγωγική χώρα, έχει εξελιχθεί σε εξαγώγιμη στα ενεργειακά κοιτάσματα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), ενώ εστίασε την προσοχή του στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας στην Κύπρο, η οποία συμμαχώντας με Ισραήλ και Αίγυπτο και βάζοντας στο παιχνίδι μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες για την εξόρυξη των κοιτασμάτων αυτών, έχει ισχυροποιήσει τη θέση της και έχει απομονώσει την Τουρκία.

Τον κ. Αδαμαντιάδη προσφώνησαν οι εκπρόσωποι της Χριστιανικής Ένωσης κ. Θ. Αποστολόπουλος, Θ. Παπαδημητρίου.

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass