ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΟΟΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ

Μια …ζούγκλα στο κέντρο της Λάρισας

* «Ζούμε με φίδια και ποντίκια» καταγγέλλουν οι περίοικοι

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2017 22:10

Σε μια μικρή ζούγκλα που κάνει δύσκολη τη ζωή των κατοίκων, δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για τη δημόσια υγεία, έχει μετατραπεί οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το 5ο Γυμνάσιο - Λύκειο Λάρισας.

Η έκταση, που ανήκει στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), «περικλείεται» από τις οδούς Κολοκοτρώνη, Ιουστινιανού, Μιαούλη και Γαλάτη. Τα παράπονα των περίοικων είναι συνεχή το τελευταίο διάστημα, αλλά λύση στο πρόβλημά τους δεν έχει βρεθεί. Όπως σημειώνουν στην «Ε», πριν δύο περίπου χρόνια οι είσοδοι των κτισμάτων, παράθυρα και πόρτες «ντύθηκαν» με λαμαρίνες, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος σε αγνώστους. Και μπορεί με αυτόν τον τρόπο το ανθρώπινο στοιχείο να κρατήθηκε μακριά από το οικόπεδο, αντ’ αυτού φωλιάζουν εκεί λογής εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου. Από αδέσποτα τετράποδα ως τρωκτικά και φίδια.

«Θα μας φάνε τα φίδια και τα ποντίκια, κι αν γλιτώσουμε από αυτά, σίγουρα δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από κάποια φωτιά το καλοκαίρι, από τα ξερά χόρτα» λένε περίοικοι. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο η εικόνα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων εντός του οικοπέδου, που έχουν μετατραπεί σε φωλιές τρωκτικών και αδέσποτων τετράποδων αλλά και το θέμα της πυκνής βλάστησης στον αύλειο χώρο. Όλο το οικοδομικό τετράγωνο, εκτός από εστία μόλυνσης για τους κατοίκους και τους μαθητές των παρακείμενων σχολείων αποτελεί εν δυνάμει και εστία ανάφλεξης πυρκαγιάς, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις γειτονικές πολυκατοικίες, όταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα χόρτα ξεραθούν.

Με αφορμή τις καταγγελίες πολιτών, η «Ε» επικοινώνησε με τα γραφεία του ΑΟΟΑ στην Αθήνα και γνωστοποίησε στους υπευθύνους την κατάσταση αλλά και την αγανάκτηση των περίοικων. Όπως σημείωσε ο κ. Ιωάννης Μαυραγάνης εκ μέρους του Οργανισμού, αυτές τις ημέρες αρμόδια υπηρεσία της 1ης Στρατιάς συγκεντρώνει προσφορές από εταιρίες που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό εκτάσεων, και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού εγκριθεί η σχετική δαπάνη, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποψίλωσης του οικοπέδου.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass