ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δράσεις για την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος

* Με τη συμμετοχή επτά σχολείων

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2017 10:28

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και το Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας διοργανώνει αύριο Παρασκευή από τις 8.30 έως τις 13.00 το πρωί, στο πάρκο του Αλκαζάρ Λάρισας, ημερίδα με τίτλο «Καλές πρακτικές αειφορικής διαχείρισης του Περιβάλλοντος και Αγωγής Υγείας».

Θα χαιρετίσουν στις 10:30π.μ., ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός και εκπρόσωποι των διοργανωτών φορέων .

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου (9-10 Ιουνίου) που διοργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή: Αυτοδιοίκηση και Θεσσαλία, μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα το Περιβάλλον και την Αγωγή Υγείας που υλοποιήθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας το σχολικό έτος 2016-17. Συγκεκριμένα Παράλληλα τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια με περιβαλλοντικές δράσεις και παιχνίδια που θα συντονίσουν φορείς της πόλης.

Τα σχολεία που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις της ημερίδας θα είναι τα 3ο, 4ο, 14ο, 31ο και 37ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, καθώς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και το Ειδικό Δημοτικό ΔΑΔ Λάρισας.

Το πρόγραμμα:

Τα παιδιά των Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και Ειδικού Δημοτικού Δ.Α.Δ. Λάρισας θα παρουσιάσουν τραγούδια από το πρόγραμμά τους «Νοιάζομαι και δρω». Τα παιδιά της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θα παρουσιάσουν την « Περπερούνα» έθιμο για το νερό, από το πρόγραμμά τους «Για να μην πούμε το νερό, νεράκι».

Τα παιδιά της Α’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο και τραγούδια από το πρόγραμμά τους «Τρέφομαι υγιεινά μεγαλώνω σωστά».

Τα παιδιά των Β2 και Γ1 τάξεων του 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θα παρουσιάσουν τραγούδια από το πρόγραμμά τους «Υγιεινή διατροφή: είναι χαρά είναι ζωή».

Η Γ’ τάξη του 31ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θα συμμετέχει σε δράσεις βασισμένες στο πρόγραμμά τους «Το ψωμί».

Η Γ’ τάξη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θα συμμετέχει σε δράσεις βασισμένες στο πρόγραμμά τους «Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και περιβάλλον». Παράλληλα τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια με περιβαλλοντικές δράσεις και παιχνίδια που θα συντονίσουν φορείς της πόλης. Συγκεκριμένα:

Βιωματικά Εργαστήρια

1ο Εργαστήριο: «Ανακυκλώνω σωστά;»

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χαυτίκη Ελένη Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων

2ο Εργαστήριο: Στοματική Υγεία: Εκμάθηση σωστού βουρτσίσματος – Ψάχνοντας την κρυμμένη ζάχαρη

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Παπαγιάννη Μαρία, οδοντίατρος Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας

3ο Εργαστήριο: Κατασκευές με πυλό και ανακυκλώσιμα υλικά

Υπεύθυνοι εργαστηρίου: τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας

6ο Εργαστήριο: «O Πηνειός κι αν αρρωσταίνει, με τα παιδιά ανασαίνει!»

 Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Μουσουλή Ελένη, Δαδιώτου Έλπη, Παναγιωτίδου Ρούλα, μέλη του σωματείου για τον πολιτισμό και το περιβάλλον ΔΡΥΑΣ

5ο Εργαστήριο: Παίζω και γνωρίζω τα φυτά της Βοτανικής Συλλογής του Δήμου Λαρισαίων

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μανούσιος Χρήστος, Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων

6ο Εργαστήριο: Κατασκευή πελαργού και ομαδική ζωγραφιά με θέμα το περιβάλλον υπεύθυνη εργαστηρίου: Μανιάτη Άννα, εικαστικό Εργαστήρι «Δημιουργική πόρτα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass