ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Να αναδειχθεί το παραπήνειο δάσος των Πλατανουλίων

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2017 9:40

Παρέμβαση κάνει σήμερα με δήλωσή του στην «Ε» ο π. υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης.

Ο κ. Ροντούλης στη δήλωσή του στην «Ε» σημειώνει ότι το «Ρουμάνι» στα Πλατανούλια είναι ένα παραπήνειο δάσος καταπληκτικού φυσικού κάλλους, το οποίο δημιουργήθηκε και αναγεννιέται από μόνο του χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, τονίζοντας: «Είναι δυστύχημα, λοιπόν, που η δημοτική αρχή του Τυρνάβου αφήνει αναξιοποίητο αυτό το «περιβαλλοντικό κόσμημα», το οποίο θα μπορούσε να αναδειχθεί με ελάχιστες ήπιες παρεμβάσεις, για να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από ολόκληρη τη Θεσσαλία, γεγονός που θα ευνοούσε και την αναζωπύρωση της τοπικής οικονομίας των παρακειμένων οικισμών, δηλαδή των Πλατανουλίων και των Δένδρων.

Η προμελέτη υφίσταται ήδη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η οριστική μελέτη και η έναρξη των ήπιων παρεμβάσεων που θα καταστήσουν τον χώρο προσβάσιμο και επισκέψιμο. Πιστεύουμε ότι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του χώρου, καθόσον πρόκειται για ένα αυτοφυές παραπήνειο δάσος, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μια πληθώρα φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων, με όλα τα συνεπαγόμενα ευνοϊκά αποτελέσματα για τον Δήμο Τυρνάβου», καταλήγει ο κ. Ροντούλης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass