ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

Στο επίκεντρο η προστασία του περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2017 10:10

Μαθητές Δημοτικών σχολείων της Λάρισας άρχισε να δέχεται ο βοτανικός κήπος του Δήμου Λαρισαίων, που βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ. Έτσι, χθες το πρωί στο χώρο του βοτανικού κήπου, βρέθηκαν μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Στον βοτανικό κήπο βρέθηκε όμως την ίδια ώρα και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Γιώργο Ζαούτσο και τον υπεύθυνο λειτουργίας του χώρου, περιβαλλοντολόγο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Χρ. Μανούσι. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τη διευθύντρια κ. Ελ. Δημητρίου και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ο κ. Καλογιάννης καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές στον χώρο και συνομίλησε μαζί τους για την ανάγκη σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι ο βοτανικός κήπος ανανεώθηκε με τις παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων και πλέον αποτελεί ένα ξεχωριστό και ευχάριστο χώρο για εκπαιδευτικές δράσεις, σχετικές με τα περιβάλλον.

Ειδικότερα, στον βοτανικό κήπο, που εκτείνεται σε έκταση 3 στρεμμάτων, στο πάρκο του Αλκαζάρ, υπάρχουν 6 θεματικές ενότητες με φυτά εδαφοκάλυψης, ροδώνας, κωνοφόρα, ανθόφυτα, αρωματικά φυτά και βότανα, χλοοτάπητας.

Στο χώρο του βοτανικού κήπου υπάρχουν σε μικρογραφία, όλα τα είδη των φυτών που υπάρχουν σε δρόμους, πλατείες και πάρκα της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass