ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς»

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2017 22:29

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παιδαγωγών προσχολικής αγωγής των παιδικών σταθμών και τη διασφάλιση των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, ζήτησαν χθες τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας που πραγματοποίησαν έκτακτη συνέλευση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Η αναστάτωση και η ανησυχία που έχει προκληθεί τόσο στους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών όσο και στους γονείς παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς, οφείλεται στην απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, η συγκεκριμένη απόφαση «βάζει ταφόπλακα» στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι των τοπικών δήμων ζήτησαν παράλληλα την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σε όλους τους παιδικούς σταθμούς, ενώ επεσήμαναν ότι η εξαγγελία του υπουργείου Παιδείας γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και οργάνωση, αλλά μόνο μέσω των λεγόμενων αντιμέτρων που επιβάλλει η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στην ίδια χθεσινή συνέλευση, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας στην πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 17 Μαΐου.

Μ.Κ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass