ΚΡΙΤΙΚΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΧΡ. ΤΣΙΟΠΑ

Δραματική αύξηση αδέσποτων στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2017 16:20

Το φλέγον θέμα των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη του Τυρνάβου αλλά και γενικότερα στον Δήμο Τυρνάβου θίγει με δηλώσεις στην «ΕτΔ» ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης. Ο κ. Ροντούλης υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι συμπολίτες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον Δήμο λόγω της ραγδαίας αύξησης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και κυρίως σκύλων.

Ο κ. Ροντούλης ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο θέμα και λέει ότι η παρουσία της είναι διακοσμητική.

Σημειώνοντας παράλληλα ότι «Κάθε μέρα που περνάει ο Δήμος βυθίζεται στην πλήρη εγκατάλειψη! Θύματα αυτής της αδιαφορίας, πέρα από τους δημότες, είναι πλέον και τα ζώα».

Και ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» του Δήμου Τυρνάβου συνεχίζει: «Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα, κ. Χρήστος Τσιόπας, φαίνεται ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον δήμο μας. Αποτέλεσμα, τα αδέσποτα ζώα να αυξάνονται δραματικά.

Παράδειγμα αποτελεί, ότι προφανώς δεν μπήκε καν στη διαδικασία να αιτηθεί του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για χρηματοδότηση των Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων. Να τον ενημερώσουμε πάντως πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει λήξει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016!

Να υποθέσουμε πως με την ίδια λογική ο Δήμος Τυρνάβου ήταν ανύπαρκτος στην Α΄ Πανελλαδική Συνάντηση Φιλοζωικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, η οποία και απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους δήμους της χώρας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τουλάχιστον η δημοτική αρχή δεν αγνοεί την ύπαρξη των διατάξεων του νόμου 4039/2012 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον νόμο 4235/2014, στις οποίες καθορίζονται ρητώς και σαφώς ως αρμόδιοι για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς οι Δήμοι. Σε περίπτωση πάντως που δεν το γνωρίζει την καλούμε ΑΜΕΣΑ να λάβει γνώση της ισχύουσας νομοθεσίας και των υποχρεώσεών της που απορρέουν από αυτή.

Και ο κ. Ροντούλης καταλήγει στη δήλωσή του στην «ΕτΔ»: Η «Δράση Πολιτών», από τις προηγούμενες κιόλας δημοτικές εκλογές, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων ως η επόμενη δημοτική αρχή. Δεσμευόμαστε πως θα αναλάβουμε όλες τις νομικές αλλά και ηθικές μας υποχρεώσεις, με σεβασμό τόσο απέναντι στους δημότες όσο και απέναντι στα ίδια τα ζώα.

Το μόνο που ζητάμε από στους συμπολίτες μας είναι … υπομονή!

«Ανύπαρκτη δημοτική αρχή είναι, θα περάσει!».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass