Η Α΄ Λυκείου Αγιάς στα ΓΑΚ Αγιάς

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2015 14:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:56

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Τοπικό Αρχείο Αγιάς, που εδρεύει στο Μεταξοχώρι, πραγματοποίησε τμήμα της Α΄ Λυκείου Αγιάς στο πλαίσιο του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία» (Project).

Η προσδοκία των μαθητών και μαθητριών, αλλά και ο σκοπός της επίσκεψης, ήταν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το αντικείμενο της έρευνάς τους, που έχει ως θέμα την πολιτιστική και οικονομική ζωή της Αγιάς του περασμένου αιώνα, αλλά και παλαιότερα.

Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και είχαν διαμορφώσει ερωτηματο­λόγιο ικανό να τους καλύψει όλες τις πληροφορίες που ήθελαν. Τους συ­νόδευσε ο καθηγητής, που έχει και την ευθύνη του συγκεκριμένου μαθή­ματος, κ. Παπαδόπουλος Δαμιανός, αλλά και ο διευθυντής τους κ. Παπα­ρίζος Αθανάσιος.

Στα ΓΑΚ Αγιάς βρήκαν πράγματι αυτό που αναζητούσαν, αφού η διευθύντρια κ. Παπαδοπούλου Κατερίνα, με ιδιαίτερη χαρά και με τη γνώση που τη διακρίνει, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, ύστερα από μια γενική και σύντομη εισήγησή της. Τα παιδιά ξεναγήθη­καν στους χώρους των Αρχείων, θαύμασαν τα επιμελώς τακτοποιημένα εκθέματα και τα σπάνια έγγραφα που διασώζονται. Δημιούργησαν μια καλή εικόνα του παρελθόντος της Αγιάς, ενθουσιάστηκαν, πλούτισαν την εμπειρία τους και έμαθαν πού και πώς να αναζητούν τη γνώση, αλλά και πόσο πολύτιμη είναι η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στο τέλος, αφού ευχαρίστησαν θερμά όλους όσοι εργάζονται εκεί, και ιδιαί­τερα την κ. Παπαδοπούλου, αναχώρησαν για το σχολείο σίγουροι ότι το «υλικό» που απέκτησαν θα τους βοηθήσει να τελειοποιήσουν τη δική τους εργασία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass