ΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 22:19

Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα μετατρέπει τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ζήτησαν από την κυβέρνηση οι δημοτικοί υπάλληλοι των δήμων του νομού που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση υπέρ των συμβασιούχων συναδέλφων τους μπροστά από το Δημαρχείο Λάρισας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που πραγματοποίησαν και χθες 24ωρη απεργία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ, χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κηρύξει παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων εργασίας, να καλέσει τους επιτρόπους να σταματήσουν να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής και να ζητήσει από τους συμβασιούχους να επιστρέψουν όλους τους μισθούς που έλαβαν από την παράταση της σύμβασής τους και μετά.

«Δηλώνουμε στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας», ξεκαθάρισαν οι συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας, Ζήσης Γκαραλιάκος, ο οποίος σημείωσε ότι «μέσα στα αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση, για τους Δήμους προβλέπεται η μονιμοποίηση της υποχρηματοδότησης των δήμων στα σημερινά κατώτατα επίπεδα στραγγαλισμού τους, η καθήλωση των προσλήψεων προσωπικού για τα χρόνια 2017-2021, με κύρια πηγή προσλήψεων τους εργαζόμενους που ήδη από το 2009 έχουν περάσει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για τα χρόνια 2018-2019 προϋπολογίζει ΜΗΔΕΝ προσλήψεις προσωπικού, κατάργηση του ειδικού επιδόματος στα ΒΑΕ και έρχονται κι άλλα».

Σύμφωνα με τον κ. Γκαραλιάκο, «σκοπός και ο στόχος τους είναι το πώς θα μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, θέλουν να αποψιλώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, να τις υποβαθμίσουν ουσιαστικά προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Στην ίδια ρότα κινείται και η πλειοψηφία των δημάρχων. Όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούν μέχρι κεραίας την πολιτική των κυβερνήσεων. Συναγωνίζονται με την κυβέρνηση στο ποιος θα υλοποιήσει πιο άμεσα την αντεργατική πολιτική».

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμά τους σε μόνιμη και σταθερή δουλειά και κάλεσαν στο πλευρό τους όλους τους εργαζόμενους.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass