ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΚΑΤΩ ΑΠO Ι.Χ. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΞΕΡΡΑΓΗ

Πέταξαν χειροβομβίδα σε αυλή σπιτιού!

* Αποκλεισμένη η γειτονιά, σήμερα η εξουδετέρωσή της από ειδικούς – Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει κάθε ενδεχόμενο.

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 22:50
Η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την περιοχή για λόγους ασφαλείας Η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την περιοχή για λόγους ασφαλείας

Μια χειροβομβίδα βρέθηκε χθες το απόγευμα σε αυλή σπιτιού στη συνοικία των Αμπελοκήπων, σημαίνοντας  συναγερμό σε ΕΛ.ΑΣ. και Στρατό Ξηράς.

Μια χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» βρέθηκε απασφαλισμένη και μόνο σε σύμπτωση μπορεί να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν εξερράγη και αποφεύχθηκαν έτσι τα χειρότερα, για τους ενοίκους της μονοκατοικίας.

Η χειροβομβίδα βρέθηκε όταν η κόρη του 86χρονου Λαρισαίου ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας χρειάσθηκε να μετακινήσει το αυτοκίνητό της.  Πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς διαπιστώνοντας ότι η χειροβομβίδα ήταν χωρίς περόνη και μοχλό απελευθέρωσης  απέκλεισαν τη γύρω περιοχή και σήμερα αναμένονται στη Λάρισα, ειδικοί της Μονάδας Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) από το Λιτόχωρο για να εξουδετερώσουν τη χειροβομβίδα που λόγω του τύπου της (Mills Νο 36) και των πολλών – δραστικών σε μεγάλη απόσταση - θραυσμάτων που παράγονται κατά την έκρηξη, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα η κόρη του 86χρονου, έθεσε σε κίνηση το αυτοκίνητό της που ήταν σταθμευμένο στην αυλή της μονοκατοικίας όπου ζούνε οι γονείς της, στα Ταμπάκικα, κοντά στο ανάχωμα.

Όταν το αυτοκίνητο βγήκε από την αυλή που χρησιμοποιείται και ως χώρος στάθμευσης, τότε αποκαλύφθηκε πως κάτω από το αυτοκίνητο, στο τσιμέντο βρισκόταν πεσμένη μια χειροβομβίδα. Χειροβομβίδα που έγινε ορατή από τη δεύτερη κόρη της οικογένειας, μετά τη μετακίνηση του επιβατικού αυτοκινήτου.

Για να ενημερωθούν οι αρχές και να σημάνει συναγερμός αφού η χειροβομβίδα δεν είχε περόνη, εξέλιξη που οδηγεί τις διωκτικές αρχές στην εκτίμηση ότι ο άγνωστος – προς το παρόν – δράστης, την απασφάλισε και την πέταξε με σκοπό να εκραγεί.

Ευτυχώς για όλους, η χειροβομβίδα δεν εξερράγη ούτε κατά τη ρίψη της αλλά ούτε και την ώρα που η κόρη του 86χρονου, μπήκε στο αυτοκίνητό της για να φύγει.

Αστυνομικοί απέκλεισαν τους γύρω δρόμους, μη επιτρέποντας σε γείτονες να προσεγγίσουν την μονοκατοικία ενώ για προληπτικούς λόγους, κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ και πυροσβέστες.  Πυροτεχνουργοί του Στρατού Ξηράς, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης αφού ήλεγξαν τη χειροβομβίδα ενημέρωσαν ειδικούς  του ΤΕΝΞ Λιτοχώρου  για να εξουδετερώσουν με ασφάλεια την επικίνδυνη χειροβομβίδα.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας η επέμβαση των ειδικών για την εξουδετέρωση της χειροβομβίδας αποφασίσθηκε να γίνει σήμερα τελικά, με το φως της ημέρας, με τους γύρω δρόμους να παραμένουν αποκλεισμένοι όλο το βράδυ. 

Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισα η οποία εξετάζει κάθε ενδεχόμενο.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass