ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πρόταση νόμου για μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2017 16:40

Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα μετατρέπονται όλες οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, εργαζομένων στους δήμους της χώρας, σε αορίστου, θα υποβάλουν προς όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, οι επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων και τα συνδικάτα εργαζομένων στους ΟΤΑ, τις προσεχείς μέρες.

Αυτό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο έκτακτης συνέλευσης συμβασιούχων από τους επτά δήμους του νομού που διοργάνωσε στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Λάρισας.

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα προς τα κόμματα, αναφέρεται ότι «η παραμονή μας στην εργασία είναι προϊόν από τη μία της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και από την άλλη των αυξημένων αναγκών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας από τους ΟΤΑ όλης της χώρας.

Αυτή τη στιγμή με την παρουσία μας διατηρείται ο δημόσιος χαρακτήρας αυτών των υπηρεσιών, η δε απόλυσή μας θα επιφέρει τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων.

Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι όλοι μας έχουμε προσληφθεί μέσα από διαδικασίες του ΑΣΕΠ, με ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Η πρότασή μας είναι:

«Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ, όπως επίσης για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα, καθώς και για την εξυπηρέτηση αναγκών καθαριότητας σε άλλες Υπηρεσίες των ΟΤΑ, μετατρέπονται αυτοδικαίως σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου».

Όπως έγινε χθες γνωστό, οι συμβασιούχοι του Δήμου Λαρισαίων πληρώνονται πλέον κανονικά, κάτι που δεν συμβαίνει με τους συμβασιούχους των υπόλοιπων δήμων του νομού, γεγονός που επιβαρύνει, με άλλα λόγια, περισσότερους από 300 συμβασιούχους και τις οικογένειές τους.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass