ΣΕ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΙΚΑ

Εστία μόλυνσης στο κέντρο της πόλης

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 23:05

Δεν είναι ούτε λίγες, ούτε αμελητέες οι περιπτώσεις όπου μικρές ζούγκλες ξεφυτρώνουν στο κέντρο της πόλης.

Και το πρόβλημα παρατηρείται ακόμη πιο έντονα τώρα μετά τον ανοιξιάτικο οργασμό της φύσης. Μετά το οικόπεδο έναντι του 5ου Λυκείου για το οποίο οι περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως στην «Ε», ένα ακόμη παρατημένο οικόπεδο, σε πιο κεντρικό σημείο της πόλης προκαλεί τα παράπονα των πολιτών καθώς αποτελεί εστία μόλυνσης. Πρόκειται για τον χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Ασκληπιού, εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν το ΙΚΑ Λάρισας.

Το κτίριο που βρισκόταν εκεί έχει κατεδαφιστεί και το οικόπεδο παραμένει αναξιοποίητο. Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα στο σημείο επρόκειτο να ανεγερθεί νέο, μεγαλύτερο κτίσμα που θα μπορούσε να καλύψει όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών του Ιδρύματος – όπως διευκρινίζεται και σε ταμπέλα που είναι αναρτημένη μέσα στο οικόπεδο, όμως το πλάνο αυτό ναυάγησε. Αντί, λοιπόν, της ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση υπηρεσιών ο χώρος έχει μετατραπεί σε «ορμητήριο» για λογής ζώα, ενώ στο παρελθόν ήταν αποχωρητήριο για δεσποζόμενους και αδέσποτους σκύλους. Οι πανύψηλοι φοίνικες που στέκουν εντός του οικοπέδου, αλλά και τα χόρτα που έχουν ξεπεράσει σε ύψος το ένα μέτρο έχουν δημιουργήσει μια μικρή ζούγκλα. «Κάποτε εδώ είχε γίνει πάρκο για σκύλους» λένε οι περίοικοι. «Πολλοί ιδιοκτήτες έβαζαν μέσα τα ζωντανά τους για να παίξουν και να κάνουν την ανάγκη τους» σημειώνει η κ. Σοφία που διαμένει περισσότερα από 30 χρόνια έναντι του οικοπέδου. «Φυσικά εμείς ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με τα ζώα. Όμως κάποιοι από αυτούς ήταν εντελώς ασυνείδητοι, δεν μάζευαν τις ακαθαρσίες και τα γύρω πεζοδρόμια είχαν μετατραπεί σε «ναρκοπέδια». Τώρα πια, που το οικόπεδο έχει σταματήσει να καθαρίζεται έχουμε άλλα προβλήματα. Τα χόρτα έχουν θεριέψει και είναι αδύνατο για τα ζωντανά να κάνουν τη βόλτα τους εκεί. Προφανώς στο σημείο σουλατσάρουν άλλου είδους ζώα, όπως ποντίκια και φίδια καθιστώντας το σημείο υγειονομική βόμβα, αφού πολλοί πετάνε εδώ και ό,τι σκουπίδι βρουν» λένε κάτοικοι ζητώντας από τον Δήμο να επιληφθεί της κατάστασης. «Καταλαβαίνουμε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για να κουρέψουν τα χόρτα μιας που έφτασε το καλοκαίρι, αλλά αυτό το σημείο το έχουν παρατημένο εδώ και πολύ καιρό» συμπληρώνουν.

Και να σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για ένα σημείο μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Ταχυδρομείου, ενώ ακριβώς απέναντι στεγάζεται μαιευτική κλινική. Ευτυχώς υπάρχει και η ταμπέλα που απαγορεύει την είσοδο, προειδοποιώντας για κίνδυνο ατυχήματος.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass