ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στο «εδώλιο» δημοτικοί σύμβουλοι

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2017 22:09

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα μετά τη μήνυση που κατέθεσε Λαρισαίος σε βάρος του συνόλου των δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν απόφαση για τις άδειες εμπορίου αλλά και κατά των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λάρισας, που εισηγήθηκαν το θέμα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι αναμένεται να καταθέσουν - τις επόμενες ημέρες με απολογητικά υπομνήματα σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - προκειμένου να αιτιολογήσουν τη στάση τους με αφορμή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας που αφορά στη χορήγηση αδειών εμπορίου σε πλανόδιους επαγγελματίες.

Πρόκειται για τους επαγγελματίες που, με αφορμή τις κατά καιρούς εκδηλώσεις δραστηριοποιούνται σε πλατείες (είτε στη Λάρισα – είτε στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες) πουλώντας διάφορα προϊόντα, προσφέροντας ψυχαγωγικά παιχνίδια κ.λπ.

Ο θιγόμενος Λαρισαίος, έχει και στο παρελθόν προσφύγει στη δικαιοσύνη για ανάλογα θέματα, ωστόσο με αφορμή την πολυσέλιδη μήνυση που κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις από τις οποίες θα εξαρτηθεί η παραπομπή τους ή όχι.

Η αντιπαράθεση του Λαρισαίου, που δραστηριοποιείται στον χώρο του υπαίθριου εμπορίου, με τον Δήμο Λαρισαίων ξεκίνησε με αφορμή τη χορήγηση αδειών για θέσεις υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου όπως και τη χορήγηση αδειών για συμμετοχή σε θρησκευτικές και επετειακές εμποροπανηγύρεις.

Εκτιμώντας ο ίδιος ότι, τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (σ.σ. απαρτίζεται και από δημοτικούς συμβούλους) «δεν ενήργησαν νόμιμα» και πως «κατ’ επανάληψη παραβιάζουν τις σχετικές διατάξεις» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, προκαλώντας την εισαγγελική παρέμβαση.

Ο θιγόμενος Λαρισαίος, μήνυσε όλους τους συμβούλους θεωρώντας ότι «κακώς χορήγησαν», σε όσους χορήγησαν, άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου, οι οποίες άδειες δίνουν τη δυνατότητα σε επαγγελματίες να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Να διευκρινισθεί ότι ο Δήμος Λαρισαίων εγκρίνει τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις και εμποροπανηγύρεις αλλά με βάση τη σχετική πολυνομία, δεν έχει την αρμοδιότητα ελέγχου νομιμότητας της άδειας για το πλανόδιο εμπόριο ενώ έχει αρμοδιότητα για το στάσιμο εμπόριο.

Να διευκρινισθεί επίσης ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι, υπερψηφίζουν ή καταψηφίζουν ανάλογα, με βάση πάντα τις εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων (Διευθύνσεων) ή Επιτροπών του Δήμου σύμφωνα και με τις Κανονιστικές Αποφάσεις.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass