ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Το πρόβλημα των αδέσποτων στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2017 22:20

Ανταπάντηση είχαμε του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου «Δράση Πολιτών» κ. Στέλιου Ροντούλη για το μείζον θέμα που απασχολεί τον Τύρναβο και τον Αμπελώνα, τα αδέσποτα ζώα και κυρίως τα

σκυλιά. Σ’ αυτή ο κ. Ροντούλης σημειώνει ότι θα προσπαθήσει με νηφαλιότητα και αγαθή προαίρεση, να ενημερώσει την «μειοψηφούσα δημοτική αρχή» για στοιχειώδη πράγματα σχετικά με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, καθώς η κατάσταση σε Τύρναβο και Αμπελώνα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και οι διαμαρτυρίες των πολιτών ευλόγως πολλαπλασιάζονται.

Αναλυτικότερα ο κ. Ροντούλης σημειώνει: «Πρώτον, λοιπόν, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με αριθμ. 2202/75660, του 2016 έκανε λόγο, στο άρθρο 2, για «βελτίωση υφισταμένων καταφυγίων», δηλαδή για χρηματοδότηση που θα μπορούσε να δοθεί σε κάποιον Δήμο, εάν βέβαια αυτός είχε στήσει ήδη και λειτουργούσε ένα πιστοποιημένο και αδειοδοτημένο καταφύγιο αδεσπότων ζώων. Συνεπώς, ο Δήμος Τυρνάβου ,ακόμη κι αν ζητούσε χρηματοδότηση για καταφύγιο, δεν θα την ελάμβανε, καθόσον δεν διαθέτει πιστοποιημένο και αδειοδοτημένο καταφύγιο αδεσπότων ζώων.

Αυτό που λέμε, λοιπόν, στην ανενημέρωτη δημοτική αρχή, είναι ότι εξαιτίας ανικανότητας και αδράνειας ο Δήμος χάνει χρηματοδοτήσεις που θα μπορούσε να έχει στο τσεπάκι του, εάν εισακουόταν από την αρχή η «Δράση Πολιτών» που πίεζε, και συνεχίζει να πιέζει, για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίου αδεσπότων στον Τύρναβο.

 Δεύτερον, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι εγκρίθηκαν για τον Δήμο 3.902, 55 ευρώ. Όμως, επειδή έχει εθισθεί στην παραπληροφόρηση, αποκρύπτει το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι για τη λειτουργία καταφυγίου, αλλά για την προσωρινή διαχείριση αδεσπότων ζώων συντροφιάς, δηλαδή για τη δράση που έκανε ο Δήμος Τυρνάβου μέσω συμφωνίας με ιδιώτη κτηνίατρο.Πέραν τούτου ουδέν.Εξάλλου το προαναφερόμενο ποσό είναι πενιχρότατο για να μπορέσει να υποστηρίξει κάποιος ότι επαρκεί για σοβαρές δράσεις διαχείρισης του προβλήματος των αδεσπότων.

Τέλος, καιρό τώρα, η κοινωνία του Τυρνάβου διατυπώνει ένα σημαντικό ερώτημα προς τους υπευθύνους της δημοτικής αρχής: «Οι Γερμανοί που φέρατε στον Τύρναβο έκαναν εμβολιασμούς και έβαλαν τσιπάκια στα αδέσποτα ζώα με τα οποία ασχολήθηκαν;». Οι Τυρναβίτες περιμένουν την απάντηση, διότι τα δικά τους χρήματα ξοδεύτηκαν, ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν να δέχονται τις επιθέσεις των αδεσπότων ζώων, για τις οποίες η παραπαίουσα δημοτική αρχή, που μάλιστα φιλοδοξεί να μείνει στο τιμόνι του Δήμου μέχρι το 2029, φέρει ακεραία την ευθύνη».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass