ΜΕ ΑΕΡΟΘΕΡΜΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

«Παγωμένο» το Κέντρο Υγείας Αγιάς

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2015 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:01

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Με αερόθερμα που μάλιστα, φέρνουν από το σπίτι τους, προσπαθούν πλέον να δουλέψουν στο Κέντρο Υγείας Αγιάς οι εργαζόμενοι σε αυτό. Με το λιγοστό πετρέλαιο που έχει μείνι, εκ των δύο καυστήρων του κτιρίου, ο μεγάλος είναι σε παύση, ενώ λειτουργεί περιστασιακά ο μικρός δίνοντας θέρμανση μόνο στις πρώτες βοήθειες και στη βραχεία νοσηλεία.

Οι ασθενείς ή όσοι προσέρχονται για συνταγογράφηση είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέσα στο κρύο, αλλά και να εξυπηρετούνται κατόπιν σε παγωμένο περιβάλλον. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αυτό του παιδιάτρου, ο οποίος, καλείται να εξετάσει μικρά παιδιά κάτω από εντελώς ανεπίτρεπτες συνθήκες. Το ίδιο συμβαίνει και στο τμήμα επισκεπτών υγείας, όπου γίνονται οι εμβολιασμοί, το ίδιο και στα άλλα γραφεία.

Πάρα πολλά παράπονα είχαν εκφραστεί δε και από πλήθος πολιτών που τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του τοπικού συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών, προσέτρεξαν να δώσουν αίμα σε προγραμματισμένη αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας, όπου και αυτοί αναγκάστηκαν να υπομένουν το δυνατό κρύο προκειμένου να γίνει η διαδικασία της αιμοληψίας. Την επόμενη, μάλιστα μέρα, κι αφού το συμβάν έγινε γνωστό σε όλη την κωμόπολη, μπήκε πετρέλαιο στη δεξαμενή, ποσότητα δυστυχώς όμως, όπως όλα δείχνουν, ανεπαρκέστατη.

Το ζήτημα οφείλουν οι αρμόδιοι να το αντιμετωπίσουν άμεσα. Ο Μάρτης συνεχίζει με άσχημο καιρό, χιόνιζε χθες Τετάρτη και στον Κίσσαβο και στο Μαυροβούνι, και επιτέλους είναι αδιανόητο, από τη μια, γιατροί, νοσηλευτές και γραμματείς να λειτουργούν σε τέτοιες τριτοκοσμικές συνθήκες και, από την άλλη, κόσμος που θέλει να βοηθηθεί σε θέματα υγείας να πρέπει να εξυπηρετείται υπό θερμοκρασίες… μονοψήφιες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass