ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ κ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΙΨΑΝΑ

Μόνιμα απών ο κ. Αντ. Γκανάτσιος

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 22:40

«Μόνιμα απών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών…» απαντά ο αντιδήμαρχος κ. Αχιλλέας Διψάνας στον πρόεδρο της Τ.Κ. Ελάτειας κ. Αντώνη Γκανάτσιο για τις χθεσινές δηλώσεις του στην «Ε» αναφορικά με ζητήματα που αφορούν στα διόδια καθώς και αλλά θέματα του Δήμου Τεμπών.

Ο κ. Διψάνας σημειώνει ότι «η σημερινή δημοτική αρχή Τεμπών είναι μια δημοτική αρχή που τοποθετείται έγκαιρα και έγκυρα στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Εκεί δηλαδή που οφείλει να ασκεί πολιτικό διάλογο, εκεί κι εκείνη και τα μέλη της Δ.Α. εισηγούνται, συζητούν και διαμορφώνουν πολιτικές».

 Και ο κ. Διψάνας συνεχίζει: «Αν δηλαδή –ο μόνιμα απών-πρόεδρος της Τ.Κ. Ελάτειας παρευρισκόταν σε κάποιες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γνώριζε τις θέσεις του δημάρχου και της δημοτικής αρχής στο σύνολό τους για το μέγιστο θέμα των διοδίων, οι οποίες παραμένουν σταθερές και αταλάντευτες. Αντ’ αυτού προτίμησε εκ του μακρόθεν ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του εαυτού του να υποβάλει ερωτήματα και να εξαγάγει συμπεράσματα με αποκλειστικό σκοπό όχι τον γόνιμο διάλογο αλλά μόνο τον εντυπωσιασμό.

Βέβαια, ως υψηλόβαθμο στέλεχος της επιτροπής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας του Πολιτικού φορέα και κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝ.ΕΛ. δηλαδή, θα μπορούσε να βοηθήσει τη δημοτική αρχή σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αναφέρει στην επιστολή του. Δυστυχώς δεν το έπραξε».

Αναλυτικότερα, για το θέμα των διοδίων ο κ. Διψάνας προσθέτει:

«Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην απόφαση της κοινής σύσκεψης των Δήμων Τεμπών, Αγιάς και Δίου-Ολύμπου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, όλων των βουλευτών του Νομού Λάρισας και των Τοπικών Φορέων. Λέμε: ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ.

Εκφράζουμε για πολλοστή φορά την άποψη ότι δεν νοείται σύγχρονος αυτοκινητόδρομος χωρίς την ύπαρξη εναλλακτικού οδικού δικτύου. Και στη συγκεκριμένη περιοχή εναλλακτική διαδρομή και παράδρομος είναι η οδός που διέρχεται από την Κοιλάδα των Τεμπών (παλιά Εθνική Οδός).

Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμάς είναι το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών. Δεν μας καλύπτει η προσωρινή λύση της τριετούς ελεύθερης διέλευσης των μόνιμων κατοίκων του ΔήμουΤεμπών και της Δ.Ε. Ευρυμενών του Δ. Αγιάς. Πάγιο αίτημά μας και οριστική λύση του ζητήματος είναι η ακύρωση του σχεδίου μετακίνησης των διοδίων. Σε ό,τι μας αφορά θα πράξουμε τα πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και της νομιμότητας για την εκπλήρωση του παραπάνω στόχου.

 Για το Α.Τ. Ραψάνης ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών επισημαίνει ότι:

«Από το 2015, με συνεχείς επιστολές και επισκέψεις στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, τονίζουμε την αναγκαιότητα παραμονής του τμήματος στη Ραψάνη. Βλέποντας ότι στην προσπάθεια αυτή ήμασταν μόνοι μας, αφού ακόμη και αστυνομικοί ήταν κατά της παραμονής του τμήματος στη Ραψάνη, διεκδικήσαμε και καταφέραμε με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας την ενεργοποίηση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε Ραψάνη και παραλία Αιγάνης. Τα εγκαίνια του νέου θεσμού και η τοποθέτηση των Τοπικών Αστυνόμων στις θέσεις τους θα πραγματοποιηθεί στη Ραψάνη την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017».

Τέλος, για τον προαστιακό σταθμό Ευαγγελισμού, ο κ. Διψάνας αναφέρει:

«Κατ’ επανάληψη έχουμε πει ότι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την αξιοποίησή του. Προς το παρόν, αναμένουμε τις επόμενες μέρες τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του προαστιακού σταθμού στο ύψος της Τ.Κ. Ιτέας Τεμπών.

 Και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου κλείνει την απάντησή του στον κ. Αντώνη Γκανάτσιο: «Εν κατακλείδι, αποφεύγοντας τον πειρασμό να εμπλακούμε σε στείρα αντιπαράθεση και προσπάθεια διχασμού της τοπικής κοινωνίας για πολλοστή φορά, λέμε ότι είμαστε υπέρμαχοι της καλόπιστης κριτικής που συνοδεύεται από ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass