ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Τοπικός αστυνόμος σε Ραψάνη και Μεσάγγαλα

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 16:04

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε Ραψάνη και Μεσάγγαλα της παραλίας Αιγάνης του Δήμου Τεμπών Λάρισας. Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «ο τοπικός σστυνόμος εντάσσεται σ’ ένα περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, βελτιώνοντας την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και επιλύοντας ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως θεσμός, επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου θεσμού, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης και παρουσίασης του θεσμού από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας υποστράτηγο Δημήτριο Κοτσιάφτη και το Διευθυντή Αστυνομίας Λάρισας ταξίαρχο Γεώργιο Αγάκο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Χρήστος Καλομπάτσιος, ο δήμαρχος Τεμπών Κων. Κολλάτος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ραψάνης και Αιγάνης, Νικόλαος Γαγάρας και Κων. Ζαφείρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.

Στην τελετή, ο κ. Κοτσιάφτης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού και κάλεσε τους δημάρχους και τους πολίτες «να στηρίξουν τον τοπικό αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του», ενώ απευθυνόμενος στους τοπικούς αστυνόμους τους ζήτησε «να σταθούν δίπλα στον πολίτη, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τους εκπροσωπούν».

Στη συνέχεια, ο κ. Αγάκος αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του τοπικού αστυνόμου. Τέλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Τεμπών και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ραψάνης, κατά τον χαιρετισμό τους, τόνισαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, καθόσον εκτιμούν ότι θα συμβάλει στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους, ενώ επισήμαναν ότι θα σταθούν αρωγοί στο εγχείρημα αυτό.

Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος δήλωσε : «Εδώ και δύο χρόνια ως δημοτική αρχή με συνεχείς επιστολές και επισκέψεις στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Γενικό Γραμματέα ,στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας, τονίσαμε την αναγκαιότητα παραμονής του τμήματος στη τοπική κοινότητα Ραψάνης.

Όμως για υπηρεσιακούς λόγους και για εξοικονόμηση πόρων το υπουργείο αποφάσισε να κλείσουν αστυνομικά τμήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή όμως που παρουσιάστηκε ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου διεκδικήσαμε την παρουσία του σε περιοχές του δήμου μας και για αυτό να ευχαριστήσω το υπουργείο, την Ελληνική Αστυνομία καθώς και την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας για την ανταπόκριση. Ο Τοπικός Αστυνόμος θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής καθώς και των παραλιών του Δήμου Τεμπών.

Η παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου θα προσφέρει ασφάλεια στους δημότες μας ,σε αυτό το έργο ο δήμος θα παρέχει όποια στήριξη απαιτηθεί και θα σταθεί δίπλα στον Τοπικό Αστυνόμο έτσι ώστε να καθιερωθεί ως θεματοφύλακας της τάξης και της νομιμότητας, να δημιουργήσει στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε στο πλευρό τους για ότι χρειαστούν, τους ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass