ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΔΑΠΜΕΑ

Μύηση στον μαγικό κόσμο της μαγειρικής

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 16:40

Τέσσερις μήνες τώρα τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) του Δήμου Λαρισαίων «φορούν τις ποδιές και τους σκούφους τους και ανακατεύονται με λαχανικά, ζυμώνουν με ζήλο, ανακαλύπτουν τη μαγεία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής».

Κάθε Δευτέρα το απόγευμα στο ΚΔΑΠ της Νέας Σμύρνης, υποψήφιοι μάγειρες υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους Λευτέρη Κουτσιμανή, από το 2ο ΔΙΕΚ Λάρισας, επιδιώκουν να μυήσουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της μαγειρικής.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σαν στόχο να μυήσει τα παιδιά στη διατροφική κουλτούρα και γνώση, κατανοώντας τη σπουδαιότητα και την αξία της καθημερινής τους διατροφής.

Μέσω της χαράς και δημιουργίας που εμπνέει η μαγειρική, τα παιδιά μαγειρεύουν και μαθαίνουν, δημιουργώντας ζωογόνες διεξόδους στη μετέπειτα προσωπική, αλλά ίσως και επαγγελματική τους ζωή.

Σε έναν ασφαλή χώρο, με την πρώτη ομάδα των δέκα έξι παιδιών, όλοι μαζί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παρασκευάζοντας πίτσα, κουλουράκια, ντόνατς, λουκουμάδες, σάντουιτς και τόσα άλλα, με απλά καθημερινά και υγιεινά υλικά, καταρτίζοντας παράλληλα το μηνιαίο μενού.

Η δράση ολοκληρώνεται με τις καλύτερες των εντυπώσεων, θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο διατροφικά μέλλον.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου – Ροδοπούλειο, τηλ.: 2410-663085 και 2410-661727, ώρες: 09:00 π.μ.–03:00 μ.μ, καθώς και στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων, τηλ.: 2410680205.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιούχων voucher μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018» έχει ολοκληρωθεί. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr στις 27 Ιουνίου. Περίοδος των ενστάσεων 28-30 Ιουνίου.

Το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου συνεχίζει να είναι στη διάθεση των γονέων που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και στη διευκόλυνση της παραλαβής των voucher.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass