ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στα παράλια

* Είκοσι λεπτά ο μέσος όρος διαδρομής δύο χιλιομέτρων σε ώρες αιχμής * Παρέμβαση του Α.Τ. Αγιάς στη ρύθμιση της κυκλοφορίας

«Βούλιαξαν» τα παράλια του νομού Λάρισας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η υψηλή θερμοκρασία ώθησε τους Λαρισαίους και όχι μόνο, να φύγουν από τις πόλεις και να αναζητήσουν δροσιά στις ακτές Αγιοκάμπου, Βελίκας, Σωτηρίτσας, Παλιούριας κ.α. κατακλύζοντας κάθε πιθαμή τους.

Κατά κοινή ομολογία, χαρακτηρίστηκε η πιο μεγάλη εξόρμηση Θεσσαλών, που δέχθηκαν μέχρι σήμερα οι ακτές των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, από την έναρξη της φετινής θερινής σεζόν.

Φυσικά έπεται και συνέχεια… , καθώς αν ανατρέξουμε στα προηγούμενα καλοκαίρια, στα παράλια του νομού Λάρισας, διαπιστώνουμε ότι εκτός του ότι τα προτιμά ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων από κάθε μεριά της Θεσσαλίας, με βεβαιότητα μπορούμε να συμπεράνουμε και πως στο εξής όσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, τόσο θα αυξάνεται η ροή των επισκεπτών, με συνεχείς αυθημερόν εξορμήσεις τους.

Οι επαγγελματίες της περιοχής ήταν σε ετοιμότητα να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά απ΄ την άλλη δεν έλειψαν τα αρνητικά επακόλουθα που προκαλεί η συγκέντρωση μεγάλου όγκου αυτοκινήτων, στην ίδια χρονική στιγμή, στα ίδια μέρη.

Αποτέλεσμα ήταν να παρατηρηθεί προχθές Κυριακή, σε πολλά κομβικά σημεία της παραλιακής οδού των παραθεριστικών οικισμών, κυκλοφοριακό «έμφραγμα», με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό στην ομαλή ροή των οχημάτων, αυξάνοντας παράλληλα την επικινδυνότητα πρόκλησης ατυχημάτων.

Ειδικά στο σημείο της διασταύρωσης του Αγιοκάμπου, η κυκλοφοριακή συμφόρηση προκάλεσε εντάσεις και χρειάστηκε άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες, όταν ξεκίνησε μια συνεχής ροή αποχώρησης επισκεπτών από τις παραλίες, οι περισσότεροι «εγκλωβίστηκαν» ακινητοποιημένοι για πάνω από μισή ώρα μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ ο μέσος χρόνος μιας διαδρομής δύο χιλιομέτρων ήταν είκοσι λεπτά!

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, ενημέρωσε άμεσα το Αστυνομικό τμήμα Αγιάς, ζητώντας τη συνδρομή του. Η ανταπόκρισή του ήταν άμεση στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τόσο στην παραλιακή διασταύρωση του Αγιοκάμπου, όσο και στο σημείο της διασταύρωσης του δρόμου εξόδου από τον οικισμό στη συμβολή του με τον επαρχιακό δρόμο Αγιοκάμπου –Αγιάς.

Αυτό απέτρεψε τη συνέχεια της έντασης και των προβλημάτων που προέκυψαν, εξομαλύνοντας την κίνηση των αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νεοσύστατου Συλλόγου καταστηματαρχών των παραλίων ν. Λάρισας, είχαν συνάντηση με τον διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Αγιάς, κ. Βασίλειο Βλαχογιάννη, ζητώντας τη συνεργασία της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση προβλημάτων στα παράλια, σαν αυτά που προέκυψαν.

Σύμφωνα με όσα εξελίχθηκαν προχθές, φαίνεται ότι ξεκίνησε μια αγαστή συνεργασία, μεταξύ των δύο πλευρών, που φυσικά λειτουργεί προς όφελος των επισκεπτών και παραθεριστών όλης της παραλιακής ζώνης.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass