ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Συντηρούνται αγροτικοί δρόμοι

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2017 22:05
Από τις εργασίες καθαρισμού δρόμων και χειμάρρων Από τις εργασίες καθαρισμού δρόμων και χειμάρρων

Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν από τον Δήμο Τυρνάβου και συγκεκριμένα από την αντιδημαρχία Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Οδοποιίας με αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κ. Γιώργο Κουτσοδήμο σε έργα συντήρησης δρόμων.

Συγκεκριμένα και με την πλήρη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Τυρνάβου έγιναν συντηρήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων. Αναλυτικότερα έγινε συντήρηση του δρόμου Ροδιά – Γόννοι μήκους 16 χιλιομέτρων περίπου, ένας δρόμος που εξυπηρετεί εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής ο οποίος μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις η βατότητά του είχε καταστραφεί εντελώς.

 Επίσης έγιναν συντηρήσεις σε δρόμους της περιοχής Ροδιάς ενώ με πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθαρίστηκε ο δρόμος Ροδιάς – Σκαμνιάς μήκους 24 χιλιομέτρων. Έργο που ήταν και ένα πάγιο αίτημα του προέδρου της Σκαμνιάς κ. Κώστα Μωραΐτη. Με την παρέμβαση αυτή απομακρύνθηκαν πεσμένα βράχια από το οδόστρωμα τα οποία ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες ήταν άκρως επικίνδυνα για τα διερχόμενα οχήματα με τους επιβαίνοντες. Παράλληλα απομακρύνθηκαν βάτα και άλλοι θάμνοι με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να μην λιμνάζουν στο οδόστρωμα και να το καταστρέφουν.

 Επίσης μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στον καθαρισμό και τη διάνοιξη και απομάκρυνση φερτών στο ρέμα «Σπαρτή» μεταξύ Αργυροπουλίου – Δελερίων. Η Περιφέρεια έκανε σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες με τη διάνοιξη του ρέματος αποφεύγονται πλέον με τις βροχοπτώσεις τα πλημμυρικά φαινόμενα στα γειτονικά στο ρέμα χωράφια. Αίτημα των αγροτών για το οποίο έγραψε πρόσφατα η «Ε».

Επίσης ο Δήμος Τυρνάβου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τυρνάβου κ. Κουτσοδήμο προχώρησε ήδη στη δημοπράτηση αγροτικής και κτηνοτροφικής οδοποιίας για τις περιοχές Αργυροπουλίου – Δελερίων – Ροδιάς. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τις προσεχείς ημέρες. Επίσης ολοκληρώνονται εργασίες στις αγροτικές περιοχές Δαμασίου και ευελπιστεί να συνεχιστεί η αγροτική οδοποιία στο υπόλοιπο τμήμα του Τυρνάβου και στον Αμπελώνα.

Με αυτές εργασίες αυτές σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις καλλιέργειες ή εγκαταστάσεις τους.

Τέλος ο κ. Κουτσοδήμος απευθύνει έκκληση σε όλους να διατηρούν τους αγροτικούς δρόμους σε άριστη κατάσταση, να μην ποτίζουν με τα καρούλια μέσα στους δρόμους, διότι είναι πρώτα για το δικό τους συμφέρον. Όποιοι δεν συμμορφώνονται στο θέμα αυτό ο Δήμος Τυρνάβου θα επιβάλλει πρόστιμα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass