ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Δροσερή φιλοξενία για χιλιάδες επισκέπτες

* Σημαντική η παρουσία Σέρβων, άλλων Βαλκάνιων και Ρώσων τουριστών * * Αισιοδοξία επαγγελματιών για καλή τουριστική χρονιά

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2017 22:30
Ο καύσωνας ώθησε πλήθος Λαρισαίων το τριήμερο στον Πλαταμώνα Ο καύσωνας ώθησε πλήθος Λαρισαίων το τριήμερο στον Πλαταμώνα

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθες και προχθές στον Πλαταμώνα, αφού ο πρωτοφανής καύσωνας του τριημέρου ώθησε ακόμα και τους ποιο δύσπιστους να αφήσουν τον κάμπο και τη Λάρισα και να προστρέξουν στα παράλια για να βρουν οάσεις δροσιάς.

Ο Πλαταμώνας ήταν και αυτή τη φορά από τις πρώτες επιλογές απόδρασης. Είναι σημαντικός προορισμός για διακοπές με μεγαλύτερη εισροή φέτος τουριστών από τη Σερβία, άλλες βαλκανικές χώρες αλλά και από τη Ρωσία. Εκείνοι όμως που κρατούν «ζεστή» την κίνηση, ειδικά στον τομέα της εστίασης είναι παραδοσιακά οι Έλληνες τουρίστες οι οποίοι πιο φειδωλά μεν, δεν ξεχνούν δε τις συνήθειές τους όπως το τσιπουράκι το μεσημέρι και το κρασάκι το βράδυ.

Και οι Ρώσοι θεωρούνται από τους πιο ανοιχτοχέρηδες στο φαγητό και στη διασκέδασή τους.

Άλλωστε πάντα ο Πλαταμώνας ήταν ο αγαπημένος προορισμός των Λαρισαίων με 10.000 κατοικίες σήμερα στην περιοχή του Πλαταμώνα – Ν. Πόρων να ανήκουν σε κατοίκους του νομού Λάρισας. Όπως είναι φυσικό πάντα ενδιαφέρει άμεσα τους Λαρισαίους η ανάπτυξη του Πλαταμώνα, αφού είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής τους.

Επίσης με την πάροδο του χρόνου με τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου που δόθηκε πριν λίγους μήνες στην κυκλοφορία και με το γεγονός ότι οι Λαρισαίοι μόλις σε 30 λεπτά της ώρας από τη θεσσαλική πρωτεύουσα βρίσκονται στην καρδιά του Πλαταμώνα η κίνηση είναι όλο και μεγαλύτερη, παρά το γεγονός ότι πρόσκαιρα, στην επιστροφή, βράδυ Κυριακής υπάρχουν κάποιες δυσκολίες.

Ειδικά το βράδυ του Σαββάτου αλλά και χθες Κυριακή, η κίνηση ήταν μεγάλη τόσο στην παραδοσιακή βόλτα στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, τον πεζόδρομο και το λιμάνι όσο και στα καταστήματα της κοσμοπολίτικης κωμόπολης.

Γεμάτα από λουόμενους και τα ήρεμα προστατευμένα λιμανάκια ακόμα και αν στον Θερμαϊκό κόλπο τα κύματα ήταν δυνατά.

Μιλώντας χθες στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα κ. Στέλιος Μπόζας τόνισε ότι φέτος διαφαίνεται ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά τουριστικά για τον Πλαταμώνα. Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου και η Δημοτική Κοινότητα έχουν φροντίσει όλα να κυλούν ομαλά και αυτό φάνηκε και με το ζήτημα της απεργίας και των σκουπιδιών τα οποία απομακρύνθηκαν σύντομα χάρη και στη συμβολή των εργαζομένων στην καθαριότητα. Επίσης και φέτος οι επαγγελματίες προσφέρουν ποιότητα σε προσιτές τιμές, οι οποίες είναι ακόμα πιο δελεαστικές αυτή την περίοδο.

Δελεαστικές είναι αυτή την εποχή οι τιμές στα καταλύματα τόσο στα πολλά και πολλών αστέρων ξενοδοχεία όσο και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass